Noutati :

Specialisti de la Facultatea de Fizica din Timisoara, solicitati sa puna in valoare Observatorul Astronomic

17 martie, 2013 - 10:59 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Observatorul Astronomic din Timisoara este un obiectiv putin vizitat si, mai mult decat atat, foarte multi timisoreni nu numai ca nu au calcat niciodata acolo, ci nici macar nu stiu unde se afla locatia acestuia.

Pentru ca Observatorul Astronomic din Timisoara a intrat intr-un con de umbra, primarul Nicolae Robu, a decis ca acesta ar putea fi pus in valoare cu ajutorul specialistilor de la Facultatea de Fizica.

Am discutat cu specialistii de la Facultatea de Fizica sa punem in valoare Observatorul Astronomic. Este pacat ca acest obiectiv sa fie uitat„, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a explicat ca a solicitat ajutorul fizicienilor deoarece acestia ar putea face o evaluare a lucrurilor care lipsesc in acest Observator si ce va fi necesar de achizitionat pentru dezvoltarea acestuia.

Observatorul Astronomic Timisoara este un institut de cercetare infiintat pe 7 decembrie 1962. Activitatea stiintifica este coordonată de Institutul Astronomic iar activitatea administrativa de Filiala Timisoara a Academiei Romane.

Acesta este situat in apropierea Zonei Balcescu, din Timisoara, in Piata Axente Sever, la nr 1.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bravo, d-le primar Robu ptr initiativa ! Si cind ma gindesc ca Ciuhandu incepuse sa tzeasa o argumentatie sireata careia ii daduse drumu’ in presa, ca nu se vede nimic cu telescopul din Observator din cauza poluarii urbane si a luminii parazite pe care orasul o emite pe timp de noapte prin iluminatul stradal. De fapt Ciuhandu vroia prin aceasta argumentatie sa denigreze Observatorul, sa-l faca derizoriu, sa uite toata lumea de el, ptr ca mai apoi sa se aprobe desfiintarea lui si curatarea arealului ptr ca zona sa devina disponibila ptr un ansamblu rezidential. Ciuhandu in timp s-a transformat intr-un edil malefic ptr oras si simbolurile sale.