Noutati :

Soros vrea sa cumpere o tara de langa Romania. Vezi ce stat il intereseaza pe economist si de ce!

20 iulie, 2011 - 10:29 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
1

Miliardarul George Soros are planuri mari pe timp de criza. „Profetul” intentioneaza sa cumpere o tara. Motivul se pare ca este un acord privind minele de carbune.

Cateva delegatii ale miliardarului George Soros au vizitat in mai multe dati o provincie independenta, situata in apropierea Romaniei, despre care economistul american s-a aratat extrem de interesat. Intelegerea ar putea sa se incheie cu o colaborare a miliardarului albanez Sahit Muja, care locuieste la ora actuala in New York, Statele Unite.

Potrivit publicatiei americane, miliardarul Sahit Muja, care este de altfel si director al companiei Albanian Minerals, are acces la bogatiile minerale ale statului Kosovo. Acestea din urma cuprind si zacaminte de zinc, crom, aur, argint si nichel, iar valoarea totala a rezervelor de carbune, care ajung la 15 miliarde de tone, este estimata a fi de aproximativ 300 de miliarde de euro.

Conform estimarilor, provincia Kosovo are una dintre cele mai mari rezerve de carbune din lume.

Presa sarba a facut publice in 2010 o serie de informatii prin care arata cum guvernul din Kosovo ar fi promis administratiei Clinton ca acordurile de concesionare a rezervelor sa fie facute cu firme americane.

Poate parea o coincidenta pentru unii, dar presedintele Agentiei de privatizare din Kosovo este nimeni altul decat Dino Asanaj, un personaj al carui CV este legat de cateva activitati desfasurate in Statele Unite. Asanaj a fost reprezentant al Kosovo Liberation Army (KLA) in America. Potrivit unor informatii aparute pe Wall Street Journal, KLA ar fi primit ajutoare financiare de la Fundatia lui George Soros.

George Soros, pe numele sau real György Schwartz (81 ani) este un economist cunoscut la nivel international si un om de afaceri miliardar american, originar din Ungaria.

In octombrie 2009, averea lui Soros, estimata de revista Forbes, valora aproape opt miliarde de euro.

Soros a fost si continua sa fie astazi proprietarul unor fonduri mutuale, printre care celebrul Quantum Group of Funds. Fondurile sunt grupate in holdingul Soros Fund Management, al carui presedinte este miliardarul american. In iunie 2009, valorile detinute de Soros Fund Management erau estimate la 4,2 miliarde de dolari.

Soros a devenit celebru dupa ce, in anul 1992, a facut un profit de aproape doua miliarde de dolari, mizand la bursa pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autoritatile britanice au fost nevoite sa scoata lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.

In 1993, Soros a infiintat fundatia pentru o societate deschisa, numita si Fundatia Soros.

Soros isi exprima frecvent opiniile cu privire la problemele politice, economice si monetare de actualitate, publicand carti si articole de presa, precum si dand interviuri difuzate la radio si TV. Multe dintre predictiile sale s-au dovedit a fi adevarate, de unde si renumele de „profet”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ma intreb ce se poate intampla daca cumva Kosovo nu ar vrea sa se „vanda”? Adica nu ar fi de „vanzare”. 🙂 Cat despre carbune, pai nu era vorba ca de aia este extragerea carbunelui abandonata pentru ca nu-i rentabila? Acu’ s-au pomenit americanii ca-i rentabila? Si cum vor proceda? Vor dezvolta extragerea carbunelui in zona? Si acum va fi rentabil si nepoluant? Mai sa fie. Deci carbunele scos de occidentali este nepoluant, iar ala scos de noi este poluant? Cam asa suna. Vom vedea.