Sorocuri, brauri sau ardelene intr-un spectacol folcloric de exceptie, la Timisoara. Indragisti interpreti de muzica populara vor urca pe scena

TIMISOARA. Ansamblul Profesionist Banatul din Timisoara celebreaza Centenarul Marii Uniri printr-un spectacol folcloric de exceptie, pe scena Filarmonicii Banatul din Timisoara.

CITESTE SI: Maci si asfalt pe Autostrada Liliecilor, lot 4 Lugoj – Deva. Cum se lucreaza Foto 

Regalul folcloric va avea loc joi, 14 iunie, de la ora 19.00 la Sala Capitol.

Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul va acompania tinerii interpreti: Roxana Berinde (zona Bihorului), Bogdan Cioranu (Sibiu), Narcisa Baleanu (Mehedinti) si Ioan Alexandrescu (Banat).

Vor oferi un recital: Mihaela Petrovici, Stana Stepanescu si Laura Lavric.

CITESTE SI: Un spital important din Timisoara va fi mutat. Sunt luate in calcul 3 variante. Unde ar putea fi tratati pacientii 

Corpul de balet al Ansamblului Profesionist Banatul sarbatoreste Centenarul prin intermediul dansurilor traditionale in care regasim repere ale identitatii culturale romanesti sintetizate in miscarile dansatorilor prin dansuri ca: ardelene, jocuri de doi, brauri, sorocuri, alunelul sau polca. in premiera vor fi prezentate tablouri coregrafice din zona Olteniei si zona Bihorului.

Invitatiile se gasesc la sediul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis, str. E. Ungureanu, nr. 1 din Timisoara incepand cu data de 5 iunie 2018, ora 10.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...