Sorin Supuran: ‘Intrerup orice legatura cu STPT’. Motivul pentru care fostul director al Societatii de Transport Timisoara a luat aceasta decizie

TIMISOARA. La aproximativ o luna dupa ce a fost revocat din functia de director general al Societatii de Transport Public Timisoara, Sorin Supuran anunta ca nu mai vrea sa aiba nicio legatura cu STPT.

Desi initial anuntase ca va ramane in Consiliul de Administratie al societatii, Supuran a revenit asupra deciziei.

„Intrerup orice legatura cu STPT. Decizia am luat-o din motive personale, dar si pentru ca nu doresc sa colaborez cu actualii membrii ai CA. Actuala componenta a Consiliului de Administratie este cea care a produs revocarea mea nejusta si in conditii de neonorabilitate”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Sorin Supuran, fostul director al STPT.

Supuran a depus actele de notificare catre STPT, iar intr-o postare pe pagina sa de socializare, a tinut sa clarifice situatia si sa explice ca nu exista nicio intelegere intre el si primarul Nicolae Robu, pentru a se opri din dezvaluirile despre situatia STPT.

„Dragi prieteni, revin cu o clarificare referitoare la afirmatii ale unor persoane din zona publica, un exemplu fiind deputatul PSD, Alfred Simonis, potrivit carora ar putea exista o negociere, intelegere sau orice altceva intre mine si primarul Nicolae Robu care sa ma faca sa opresc sirul lucrurilor pe care le am de spus despre situatia de la STPT. Repet, m-am angajat sa schimb modul in care se face transport public in Timisoara, am incercat ca actul meu managerial sa fie transparent asa cum am promis din prima zi si am aratat permanent neconformitatile gasite. Atat cat am fost lasat am facut toate eforturile pentru a face din cetatenii Timisoarei parteneri reali in transformarea transportului public intr-unul civilizat, demn de orasul nostru. Nu am avut si NU VOI AVEA niciun „pact secret’ cu nimeni, voi continua sa vorbesc public despre toate problemele din STPT, si sunt foarte multe, pentru ca am credinta ca timisorenii merita mai mult decat ce au avut pana acum”, a scris Supuran pe Facebook.

Consiliul de Administratie al STPT este format, in prezent, din 7 persoane, desi numarul maxim acceptat este de 9. Sorin Supuran s-a clasat pe locul doi la selectia pentru membrii CA, in urma concursului, iar primul sub linie este fostul conducator al societatii, Ioan Goia. Cu toate acestea, pana cand procedura de numire a Consiliului de Adiministratie definitiv, nu este obligatoriu sa fie numit un alt membru in locul lui Sorin Supuran. Consiliul poate functiona cu minim 5 si maxim 9 membri.

Va reamintim, Sorin Supuran a fost revocat din functia de director general al STPT, in lipsa, intr-o sedinta de urgenta a Consiliului de Administratie al societatii. Motivele anuntate oficial de reprezentantii societatii de transport au fost neplata salariilor catre angajati, dar si tensiunile din cadrul institutiei.

Anuntul de acum al lui Supuran vine in urma convocarii unei sedinte AGA programata chiar pentru astazi, 16 august, in care urmeaza sa aiba loc numirea membrilor in CA al STPT, dar si incheierea contractelor de mandat cu noii administratori si stabilirea remuneratiei acestora.

Pe de alta parte, a fost trimis un convocator care anunta o intalnire a AGA in data de 17 septembrie, de la ora 12, si o AGA extraordinara in aceasi zi, o ora mai tarziu. Si in aceasta sedinta printre punctele de pe ordinea de zi se numara si cele care intra in discutie miercuri, 16 august.

UPDATE: Potrivit reprezentantilor STPT, sedinta AGA anuntata pentru 16 august a fost anulata. Totul pentru ca, in urma discutiilor, s-a stabilit ca nu este oportuna o astfel de intrunire in conditiile in care in aceasta perioada, mai multi consilieri locali sunt in concediu, astfel ca, cel mai probabil, nu s-ar fi intrunit cvorumul necesar luarii deciziilor de pe ordinea de zi. Astfel, sedinta a fost aprobata pentru data de 17 septembrie. Ramane de vazut ce decizie va fi luata atunci.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Emilia spune:

    Inca unul care ne_a amagit ca va face ceva si apoi e invins de sistem sau se lasa invins de sistem.

  2. vae victis spune:

    Dupa toate cele de la RATT acum STPT ma mir ca dl Ioan Goia, fostul conducator al societatii, a fost nominalizat – si este primul sub linie – pe lista membrilor in CA al STPT.
    Oare Timisoara chiar nu are ingineri specialisti) care s-au ocupat de probleme de transport urban (tramvaie, autobuze), fie ele tehnice, fie logistice.