Noutati :

Sorin Grindeanu, la Timisoara: Taberele scolare vor putea trece la administratiile publice locale sau judetene

7 aprilie, 2017 - 05:20 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, la Timisoara ca punctual, una dintre prevederile legii descentralizarii este trecerea taberelor scolare din administrarea Ministerului Tineretului si Sportului, in cea locala sau judeteana.

CITESTE SI: Adevaratul motiv pentru care sala polivalenta nu se construieste la Timisoara, ci la Giroc! 

Primul ministru, Sorin Grindeanu care vineri a participat la aniversarea a 25 de ani de la infiintarea Consiliului Judetean Timis a declarat ca proiectul de lege al descentralizarii a fost publicat pe site-ul Ministerul Dezvoltarii, fiind ”pe circuit” spre avizare.

Proiectul de lege privind descentralizarea este pe site-ul Ministerului Dezvoltarii, a fost trimis spre avizare pentru hotararea de Guvern. E pasul premergator descentralizarii pentru ca asta ne-a spus Comisia Europeana ca era nevoie si asta lipsea pana acum, aceasta strategie pentru descentralizare. A plecat de la Ministerul Dezvoltarii, e pe circuit pentru avizare, am facut un apel inclusiv ieri, la intalnirea pe care am avut-o la Sinaia cu ministri ca pana miercuri la sedinta de guvern sa fie adoptata aceasta strategie de descentralizare”, a spus Grindeanu.

CITESTE SI: Accident spectaculos pe un bulevard mare din Timisoara! Ce s-a intamplat cu o masina de scoala de soferi? 

Premierul a dat si un exemplu. Taberele scolare, spune el pot reveni in administrarea consiliilor judetene sau primariilor.

Ca sa revin, sa spun punctual un lucru, am cerut Ministerului Tineretului si Sportului ca toate taberele din judetul Timis si nu doar din judetul Timis ci toti cei care solicita, fie din administratiile publice locale, fie judetene, sa faca urgent transferul. E un exemplu cum a fost in urma cu doua saptamani un exemplu la Tulcea unde o anumita institutie centrala se tinea cu dintii de un anumit obiectiv nefacand nimic. Asemenea si la tabere. Sunt ani de zile in care nu s-a investit nimic, nu s-a facut nimic, exemplele sunt foarte multe si sunt exemple si in Timis. in momentul in care le transferam la autoritatile locale, judetene si ei se vor ocupa de aceste locatii eu cred ca e un lucru bun”, a mai spus Grindeanu.

CITESTE SI: Motivul incredibil pentru care unii soferi se plimbau in cerc prin parcarea Aeroportului Timisoara! Ce se va intampla in scurta vreme? 

In judetul Timis exista trei tabere scolare, la Bogda, la Poeni Strambu si la Cheveresu Mare, insa tabara de la Bogda nu este functionala.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra (PSD) a anuntat, recent, ca CJ Timis faceInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cam tarziu. Lasate in paragina, au fost luate pe nimic de potentati locali. Exemplu este tabara de la Nadrag.

  2. Taberele părăsite pot fi reactivate prin proiecte care sa vizeze pe cea din Bogda dându-i un profil ecologic integrând-o alături de Muzeul cinegetic si centrul de educație ecologica,Desopera pădurea,din administrația Romsilva aflat in perimetrul comunei Bogda la Șarlotă marcând un traseu turistic ce începe cu Fazaneria Pischia,Șarlotă,Bogda,terminând cu Hernacova.Cat privește tabăra din Nădrag,singura. Aflată in zona Montană din Timis,care a avut o traditie(vezi cabanele din copaci realizate de ingeniosul localnic Balas Ion)ar putea încuraja turismul montan asociind cabanele aflate in zona Poiana Ruscai in curs de refacere s-ar putea realiza o Odiseie Verde după modelul Domeniului Rambilet din Franta.