Opinia Timisoarei

Sorin Grindeanu, la 5 ani de la abrogarea OUG 13: Sigur ca ma gandeam ca e posibil sa nu mai fac politica. S-au schimbat lucrurile la partid si viata a oferit alte traiectorii

TIMISOARA. Prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, si-a amintit momentul in care a abrogat Ordonanta 13, ca premier al Romaniei si spune ca s-a gandit ca este posibil sa nu mai faca politica. Grindeanu a precizat ca era constient ca va urma o perioada de conflicte cu conducerea de atunci a Partidului Social Democrat.

CITESTE SI: Administratia Fritz intarzie modernizarea Garii de Nord pentru ca vrea sa se asigure ca aceasta e in armonie cu viziunea sa pentru Timisoara. Ministrul Transporturilor si-a pierdut rabdarea 

Intrebat intr-o conferinta de presa care a avut loc vineri, la Timisoara, cum vede acum momentul din urma cu cinci ani in care a abrogat controversata OUG 13, Sorin Grindeanu a declarat ca si-a asumat ca urmeaza o perioada de conflicte cu conducerea PSD.

Stiu, in mod sigur, ca in momentul in care am dat OUG 14, pe care mi-am asumat-o ca prim ministru, ca voi intra intr-o perioada de conflicte cu conducerea partidului din acea perioada, care a culminat cu motiuni de cenzura si asa mai departe. Am fost constient de acest lucru si mi-am asunat. A fost sambata seara, am chemat guvernul de acasa, tot. La ora 8 era conferinta de presa in care am anuntat OUG 14, am fost constient de perioada care urma si mi-am asumat”, a declarat Sorin Grindeanu.

Prim-vicepresedintele PSD a adpugat ca a anticipat atunci ca va intra ”intr-o zona neprietenoasa” cu conducerea partidului.

Daca stam sa ne uitam la desfasurarea evenimentelor de dupa, la motiuni de cenzura, am anticipat ca voi intra intr-o zona neprietenoasa cu conducerea partidului din care faceam parte, care a culminat cu motiunea de cenzura, cu ce a urmat. Dupa aceea, excluderea mea din partid, toate desfasurarile, sigur ca ma gandeam ca e posibil sa nu mai fac politica. Orice om cred ca are idei de acest tip. Dar s-au schimbat lucrurile la partid si viata a oferit alte traiectorii”, a declarat Grindeanu.

Va reamintim, OUG 13 modifica Codul Penal si Codul de Procedura Penala, dezincriminand si abuzul in serviciu, atunci cand prejudiciul produs e mai mic de 200.000 de lei, iar adoptarea actului normativ a determinat proteste ample.

Exit mobile version