Noutati :

Sorin Grindeanu, Gheorghe Ciuhandu si Adrian Orza, dati in judecata de Primaria Timisoara. De ce ii acuza si ce vrea Nicolae Robu sa obtina de la fostii conducatori ai orasului

10 iulie, 2018 - 11:46 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Anunt surpriza facut de primarul Nicolae Robu. Primaria Timisoara si Consiliul Local i-au dat in judecata pe fostul primar, respectiv pe fostii viceprimari ai Timisoarei si alti cativa functionari.

CITESTE SI: 40 de tramvaie nou-noute pentru Timisoara. Se pregateste licitatia. De unde va scoate Nicolae Robu peste 50 de milioane de euro

Actualul edil spune ca acestia nu au respectat o Ordonanta de Guvern prin care aveau obligatia sa reduca cheltuielile bugetare, iar acum vrea sa recupereze un prejudiciu cauzat municipalitatii prin ignorarea legii, sustine Nicolae Robu.

Am intiat o actiune in instanta pentru recuperarea prejudiciului produs Primariei de catre fostii conducatori ai institutiei prin nerespectarea OUG in vigoare privind reducerea cheltuielilor bugetare. S-au incheiat atunci contracte de inchiriere pentrut masini, iar Curtea de Conturi a sesizat ca acele contracte au fost ilegale si s-a confirmat ca decizia a fost corecta. Prin urmare, domnii Cuhandu, Grindeanu si Orza si cativa functionari publici sunt subiecti in acest proces si vor trebui sa… vom vedea ce spune istanta, dar s-a ajuns in stadiul in care prejudiciul trebuie recuperat de la ei ca persoane„, a explicat primarul Nicolae Robu.

Actiunea, mai spune edilul sef al Timisoarei, prevede recuperarea unui prejudiciu rezultat din inchirierea de masini de serviciu cu incalcarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului care instituia masuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

Valoarea pagubei, sustine Robu, este de 352.077,09 lei, fara penalitati si fara dobanzi.

Potrivit OUG 34/2009, in articolul 24, este prevazut ca: ” „(1) De la data intrarii in vigoare a prevederilor prezentei ordonante de urgenta, autoritatilor si institutiilor publice prevazute la art. 21 li se interzice achizitionarea, preluarea in leasing sau inchirierea de:

a) autoturisme, astfel cum sunt acestea definite la alin. (1) al art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 102/2006, cu modificarile si completarile ulterioare

b) mobilier si aparatura birotica, asa cum sunt prevazute la subgrupele 3.1. „Mobilier” si 3.2. „Aparatura birotica” din cadrul grupei 3 „Mobilier, aparatura birotica, sisteme de protectie a valorilor umane si materiale si alte active corporale” din Hotarârea Guvernului nr. 2.139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, cu modificarile ulterioare, precum si obiecte de inventar de natura acestora, in scopul dotarii spatiilor cu destinatia de birou.”

Primarul Nicolae Robu vorbeste de doua contracte in care au fi cuprinse 12 masini inchiriate in perioada 2009-2010 de la RATT si folosite de fosta conducere a municipalitatii, dar si de alti functionari. Este vorba de niste autoturisme Ford Kuga si Peugeot-uri.

UPDATE: Ce spun Gheorghe Ciuhandu, Sorin Grindeanu si Adrian Orza despre actiunea in instanta impotriva lor

Domnul Robu are o obsesie cu mine, in loc sa isi vada de treburile orasului, cand e o problema, cand e ceva stramb sau cand vrea sa abata atentia de la ceva, ma descopera. Nu stiu despre ce e vorba si nu am inchiriat eu masinile alea. Masinile se inchiriau de serviciul administrativ, deci era o intreaga procedura. Eu nu mai stiu, eu de 6 ani nu mai sunt acolo, nu stiu despre ce e vorba. Mi se pare foarte curios ca descopera lucrurile astea la atata timp dupa, trebuia sa o faca imediat dupa ce a intrat in primarie, dar cand a gasit alea 35 de prooiecte care i le-am lasat si cu care se faleste atata, desi nu are niciun merit in a le face, atunci nu isi mai adduce aminte de ce a fost inainte si de greaua mostenire apare dupa 6 ani cand descopera tot felul de chestii. Sincer sa fiu, nu stiu despre ce e vorba si, daca m-a dat in judecata, ma rog, o sa ma confrunt cu judecata, daca asta e stilul de munca si daca asa vede sa se razbune in permanenta pe cineva si sa aiba un conflict cu cineva si m-a gasit pe mine. Iaca, pe langa procesul pe care il am cu Poli unde dansul are un mare merit in promovarea relatiei cu Iancu si in constituirea Primariei ca parte civila impotriva noastra, asta e culmea culmilor, acum a mai inventat si treaba asta, nu stiu, o sa vad„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Gheorghe Ciuhandu.

Actiunile disperate ale unui om rupt de realitate nu le comentez„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Sorin Grindeanu.

Fostul viceprimar Adrian Orza spune ca inspectorii Curtii de Conturi au realizat un raport in care au scris ca inchirierea masinilor nu s-a facut in termeni legali. Primaria Timisoara s-a indreptat in instanta impotriva acestui raport si ca municipalitatea a pierdut procesul din cauza ca juristii nu au dus la instanta dovada ca autoturismele au fost inchiriate inaintea intrarea in vigoare a ordonantei de Guvern.

Nu inteleg de ce a pierdut Primaria Timisoara procesul, pentru ca avea toata documentatia in mana, ca e legala chestia asta. Curtea de Conturi a zis ca folosirea masinilor de la RATT nu trebuia sa fie, desi s-a semnat actul de comodat cu RATT inainte de OUG data de Boc. Si trebuia sa prezinte chestia asta la proces si nu au mai prezentat-o juristii primariei si au pierdut procesul. Dar nu poti sa faci chestia asta impotriva unor persoane si sa stabileasti un prejudiciu mai mare decat valoarea masinilor ca doar masinile au ramas la RATT. E o prostie, folosesti masini pentru institutie si se indreapta impotriva persoanei. E ciudat ca a pierdut primaria procesul pentru ca trebuia sa depuna hartia si sa arate datele. Mi se pare o chestie caraghioasa. E ciudat ca numai unele persoane sunt trecute acolo. Vad ca reclamant e Primaria si Consiliul Local, dar Consiliul Local nu s-a pronuntat in sedinta pentru asa ceva„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Adrian Orza.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dar despre Mercedesul de la Retim ce spune primarul ?

  2. Dar despre prejudiciul privind finantarea ilegala a acs-ului (constatata de Curtea de Conturi si ramasa definitiva in instanta) nu ne spune nimic? Inca nu a fost finalizata evaluarea prejudiciului? Dupa finalizare o sa se cheme singur in judecata sau o sa dea in judecata clubul(falit de altfel) ca sa nu isi atraga propria raspundere patrimonaial?

  3. Daca primatul Orbu pricepe ca este lovit la cap este treaba lui

  4. Dar dl Robu a uitat ca in perioada interdictiei de a apela la servicii externe de asistenta juridica a incheiat contract de colaborare cu avocatul care in acea perioada reprezenta interesele firmei Stareto ce a „reabilitat ” poarta de intrare in Timisoara si care in septembrie 2017 a cazut peste tinarul student?

    Acel avocat este membru PNL si avea contracte grase cu societatile PMT.

  5. Cand incepi un razboi trebuie sa stii ca e posibil sa-l castigi, dar si sa-l pierzi. Dar asta implica ancorarea in realitate, si noi stim care primar nu are asa ceva.