Noutati :

Sondaje: Cum ar vota romanii, daca maine ar fi alegeri

2 decembrie, 2012 - 09:59 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

USL va obţine peste o saptamana o victorie confortabila, cu peste jumatate din voturile exprimate, rezulta din doua sondaje, astfel ca intr-unul realizat de CCSB actuala putere are 62% intenţie de vot, iar in cercetarea CSCI are 61%.

Potrivit sondajului CCSB, USL este creditata cu 62 la suta din voturi, fiind urmata la mare distanta de ARD, cu 17 la suta, PPDD, cu 10 la suta si UDMR, cu 5 la suta.

Sondajul CSCI prezinta, de asemenea, procente apropiate: USL – 61 la suta, ARD – 19 la suta, PPDD – 12 la suta si UDMR – 5 la suta. Nu s-au prezentat date tehnice despre sondaje: cand au fost realizate, ce tip de esantion si marja de eroare.

De remarcat ca, in timpul emisiunii, directorul CCSB Mirel Palada a explicat ca rezultatele cercetarii nu trebuie luate ca o previziune certa pentru vot, deoarece in interviurile date operatorilor de sondaj, unii subiecti au tendinta de a indica ca il susţin pe cel ce pare a fi invingatorul, de exemplu daca USL e primul in sondaje, acestia spun ca voteaza USL, desi este posibil sa nu mearga la vot sau sa voteze alt partid.

In context, Palada a estimat ca prezenta reala la vot se va situa la 48 la suta, conditii in care scorurile estimate de directorul CCSB au fost 57 la suta pentru USL, 21 la suta pentru ARD, 10 la suta pentru PPDD si 5 la suta pentru UDMR.

In plus, Palada a mai spus ca distributia mandatelor va aduce un usor avantaj pentru USL, care va beneficia de o asa-numita „prima majoritara” ce-i va permite sa obtina aproximativ 61 la suta din locuri in Parlament, in timp ce ARD va lua in final circa 20 la suta din mandatele parlamentare, PPDD va avea aproximativ 10 la suta din alesi, iar UDMR in jur 5-6 la suta. Conform lui Mirel Palada, o prezenta la vot mai scazuta, „spre limita de jos a lui 40 la suta”, ar putea conduce la modificarea cifrelor estimate de el, in sensul in care acestea vor fi mai scazute pentru USL si mai ridicate pentru ARD.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. VAI DE NOI! ROMANI TREZITI-VA!!! Deja usl ne-a adus cu 50 de ani in urma! Chiar asa o tara de prosti sa fim??? Sper ca sondajele sunt masluite, pt. ca daca sunt reale emigrez!!!

  2. EI TE ARD, TU TE ARZI…