Noutati :

Solutiile candidatului Pro Romania pentru invatamantul din Timisoara. Marius Craina: E obligatoriu sa se creeze un departament format din specialisti pentru atragerea de fonduri europene sa renovam scolile

17 septembrie, 2020 - 01:37 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Marius Craina, candidatul Pro Romania la functia de primar al Timisoarei, a vorbit despre problemele invatamantului in oras.

Marius Craina spune ca o prima problema ce trebuie rezolvata este cea a cladirilor in care invata elevii in Timisoara, multe dintre ele aflate intr-o stare jalnica, in viziunea sa. Candidatul Pro Romania spune ca solutia pentru reabilitarea acestora sunt fondurile europene, insa aduse de oameni care se pricep sa scrie proiecte.

Este obligatorie demararea unui proces masiv de renovare, reabilitare si modernizare a acestor cladiri in care invata cateva mii de elevi in fiecare an si a caror siguranta este pusa in fiecare zi in pericol. Foarte multe cladiri din Timisoara arata asa cum arata si colegiul Emanuil Ungureanu si, din pacate, nu sunt demarate proiecte pentru renovarea acestor cladiri. Sigur ca fondurile pe care trebuie sa le aloce primaria pentru renovarea acestor cladiri, care apar pe cartea funciara a Primariei Timisoara, sunt deosebit de mari. De aceea, este obligatorie atragerea de fonduri europene. Trebuie sa facem un plan pentru fiecare din aceste cladiri, astfel incat sa stim exact la ce sume sa ne asteptam si sa putem depune proiecte pe fonduri europene. In cadrul Primariei Timisoara, in ultimii ani, atragerea de fonduri europene e  extrem de deficitara, extrem de lenta, aproape invizibila in ceea ce priveste realitatea de zi cu zi si aportul adus in modernizarea municipiului Timisoara. De aceea, din punctul nostru de vedere, este obligatoriu sa se creeze un departament format din specialisti, din persoane cu experienta, care au mai lucrat la atragerea de fonduri europene si au obtinut rezultate, astfel incat in cel mai scurt timp cu putinta sa obtinem acele fonduri pentru reabilitarea cladirilor„, spune Marius Craina.

Candidatul Pro Romania spune ca o alta problema ce trebuie rezolvata urgent este cea a locurilor insuficiente din crese si gradinite, prin orice metode, chiar si prin achizitia de spatii care sa fie dedicate invatamantului prescolar.

Este o solutie care poate fi pusa in aplicare. Important e sa se rezolve aceasta problema a locurilor in crese. Intrebarea pe care mi-o pun este de ce nu s-a demarat acest proces in urma cu foarte multi ani. Revin la afirmatia facuta. In Timisoara in ultimii ani nu s-a construit nici macar o cresa, nici macar o gradinita, nici macar o scoala. Sunt in schimb alte orase din Romania, de exemplu Clujul, care in ultimii 8 ani de zile a construit 9 unitati de invatamant pe fondurile primariei, fonduri europene atrase de Primarie, astfel incat partial locurile deficitare sa fie acoperite. Orice solutie pe care putem sa o punem in aplicare, cu conditia sa respecte legea, este urgent a fi pusa in aplicare pentru ca acesti copii, si mai ales parintii lor, nu au nicio vina ca nu dispun de locuri pentru a merge la crese sau gradinite„, spune candidatul Pro Romania.

Alte probleme ce trebuie rezolvate urgent, in viziunea Pro Romania, sunt cele ale burselor pentru elevi, pentru care trebuie gasite surse de finantare pentru a fi achitate cat mai prompt, dar si a autorizatiilor ISU pentru scolile din Timisoara.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...