Noutati :

Solutii de finantare si garantare pentru antreprenori, prezentate in cadrul unui seminar organizat de CCIA Timis

19 august, 2019 - 11:51 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Banca Transilvania, in parteneriat cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, organizeaza in data de 20 august 2019, cu incepere de la ora 11.00, in Sala NERA 2 a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, seminarul de informare cu tema: “Solutii financiare de sustinere a mediului antreprenorial“

Vor fi prezentate solutiile de finantare si garantare destinate antreprenorilor aflati la inceput de drum, declarati admisi in Programul Start-Up Nation 2018 -2019 si care intentioneaza sa acceseze creditul punte de la Banca Transilvania, garantat de FNGCIMM.

In plus, participantii vor afla informatii privind solutiile de finantare şi de garantare pentru:

– Investitii si dezvoltarea afacerilor;
– Cresterea calitatii vietii – Programul “Investeste in tine”, Programul „Prima masina”, Programul „Prima Casa”;
– Produse alternative din portofoliul FNGCIMM pentru initierea si dezvoltarea afacerilor.

Temele vor fi sustinute de dl. Gheorghe LAPADAT, Director General FNGCIMM, specialisti ai FNGCIMM si reprezentanti ai unei banci.

Participarea este gratuita pe baza de invitatie.

Inregistrarea participarii si informatii suplimentre la tel. 0723214772, e-mail: [email protected], Larisa Chiu – Referent de specialitate CCIAT.

***
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumenteaza programe guvernamentale destinate relansarii economice, dezvoltarii mediului de afaceri, precum şi crearii si sustinerii de locuri de munca, functionând ca o societate comerciala pe actiuni, cu actionar unic statul român, sub supravegherea prudentiala a Bancii Nationale a Romaniei.

Garantia FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea institutiilor finantatoare partenere, pentru finantari aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de catre finantator.

FNGCIMM SA – IFN colaboreaza cu 27 institutii financiare in baza unor conventii de lucru.
Garantia FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichida garantie, platibila in maxim 90 zile de la solicitarea de plata a finantatorului, insotita de documentatia completa, fata de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM SA – IFN asigura o acoperire teritoriala nationala, raspunzând solicitarilor intreprinzatorilor prin toate cele 3 sucursale, 4 reprezentante si 3 filiale. in baza apartenentei sale la AECM (Asociatia Europeana a Institutiilor de Garantare – asociatie ce reuneste 47 de fonduri de garantare mutuale, private si publice, banci de dezvoltare si fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum si din Turcia, Serbia, Bosnia si Herzegovina, Federatia Rusa si Kosovo), FNGCIMM functioneaza dupa reguli şi principii europene.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...