Noutati :

Solnitele sau meniurile nu se imprumuta de la o masa la alta, chelnerii trebuie sa poarte masti si manusi. Au fost publicate regulile ce trebuie respectate de clienti si personal la terase

30 mai, 2020 - 09:26 AM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
1

Odata cu marea relaxare din 1 Iunie, se redeschid terasele si au fost impuse o multime de reguli de la care nu au voie sa se abata nici clientii si nici personalul care serveste la mese.

CITESTE SI: Ce trebuie sa facem cand vom iesi la terase, din 1 iunie, ca sa fim protejati de coronavirus. Sfaturile medicului Virgil Musta de la Timisoara, care a vindecat peste 500 de bolnavi cu COVID 19 

CITESTE SI: Vom avea primul concert in ‘marea relaxare’, la Timisoara, cu cel mult 500 de spectatori in Piata Libertatii, saptamana viitoare. Cum va fi organizat 

Meniurile, solnitele sau alte obiecte nu pot fi imprumutate de la o masa la alta, chelnerii trebuie sa poarte manusi si masti, iar fiecare masa va putea avea maxim patru clienti, daca acestia nu sunt membri ai aceleiasi familii. Dupa fiecare client, mesele trebuie dezinfectate. Normele care trebuie respectate la redeschiderea teraselor au fost publicate in Monitorul Oficial.

In Monitorul Oficial a fost publicat ordinul emis de ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, si presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru siguranta alimentelor prin care se aproba normele pentru prevenirea raspândirii SARS-CoV-2 la prepararea, servirea si consumul produselor alimentare, bauturilor alcoolice si nealcoolice in spatiile special amenajate in exteriorul cladirilor unitatilor de alimentatie publica.

In document se arata ca trebuie reorganizate circuitele de productie si livrare, unde este cazul, trebuie monitorizata starea de sanatate a angajatilor, dar si existenta unui registru de rezervari ale clientilor, pentru ca in cazul aparitiei unei imbolnaviri sa poata fi facuta ancheta epidemiologica, noteaza ziare.com.

De asemenea, trebuie luate masuri de respectare a distantei intre angajati sau, daca acest lucru nu este posibil, trebuie luate masuri suplimentare de protectie (reducerea numarului de angajati si lucrul in ture, folosirea de echipament de protectie). Totodata, curatenia si dezinfectarea cu produse biocide a spatiilor, echipamentelor si ustensilelor trebuie facute mai frecvent.

In ceea ce ii priveste pe clienti, nu li se va permite accesul celor cu simptome de infectie respiratorie, iar la intrarea pe terasa si la grupurile sanitare trebuie sa fie puse dispozitive cu substante dezinfectante pentru mâini.

De asemenea, se interzice transferul de la o masa la alta al meniurilor, solnitelor, olivierelor si altor obiecte, care trebuie dezinfectate dupa plecarea clientilor de la o masa.

Conform documentului, este interzis si consumul de alimente in picioare, pentru a se minimiza circulatia clientilor pe terasa. La o masa pot sta maxim patru persoane, cu respectarea distantei de 1,5 metri intre persoane, cu exceptia membrilor aceleiasi familii, care locuiesc impreuna. intre scaunele de la mese alaturate trebuie sa existe o distanta de minim doi metri.

Locurile se vor ocupa cu rezervare anterioara, pentru a evita aglomeratia si a face mai usoara o eventuala ancheta epidemiologica, daca aceasta s-ar impune.

Personalul de servire trebuie sa poarte masca si manusi, iar manusile folosute la servire nu vor fi utilizate la pregatirea mesei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ca de obicei norme „facute pe genunchi” la care vor apărea o grămadă de probleme. Am exemplul meu personal. Eu cu soția si copilul avem aceleași nume si domiciliu. Suntem 3 persoane. Putem sta la o masa. Daca o iau si pe mama, cu aceleași nume, dar alt domiciliu trebuie ca fiecare din cei trei, sa pastram o distanta de minim 1,5 metri. Cum dracu’ sa facem asta, ne dau mese lungi sau o punem pe mama la o alta masa? Nu e cazul meu, dar daca vrei sa iesi in oras cu „gacica”, cum naiba faci? O pui la o alta masa si comunici pe Messenger? Poate v-ati tavalit noaptea trecută la zero grade înclinație si la zero distanță, dar acum trebuie sa lasi cel putin 1,5 metri distanta. Situații cretine ( create de altii) au rezolvări cretine date de aceiasi care au creat si amplificat situația. Ce dracu’ sa mai pot spune?