Soferii nu vor fi obligati sa echipeze masinile cu anvelope de iarna in acest sezon

Soferii au scapat, pe moment, de obligativitatea echiparii cu masinilor cu anvelope de iarna in acest sezon. Masura va intra in vigoare la 1 noiembrie 2011. Totusi, posesorii de autovehicule trebuie sa stie ca vor plati amenzi daca vor provoca pagube din cauza nedotarii corespunzatoare a vehiculului. "Soferii nu sunt obligati sa aiba anvelope de iarna, dar daca vor provoca un accident, vor derapa sau vor bloca drumul vor plati amenzi, precum si cheltuielile de degajare a drumului. Amenzile sunt intre 4 milioane si 20 de milioane de lei vechi. Totodata, in cazul deteriorarii masinii intr-un accident, proprietarii nu vor mai fi despagubiti de companiile de asigurare daca nu au masinile echipate corespunzator", a declarat joi Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Boagiu s-a intalnit joi cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor din transporturi, in urma discutiilor convenindu-se ca proiectul privind echiparea masinilor cu anvelope de iarna sa fie modificat. O noua intalnire va avea loc peste o saptamana. Ministrul Transporturilor a precizat ca anvelopele de iarna vor fi obligatorii pentru circulatia pe drumurile din afara oraselor. Ministerul transporturilor a prezentat recent un proiect de OUG care prevedea ca soferii de autoturisme si camioane vor fi obligati sa utilizeze anvelopele de iarna in perioada 1 noiembrie-31 martie, in caz contrar urmand sa plateasca amenzi cuprinse intre 2.500 lei si 4.000 de lei, si sa achite daunele aduse elementelor care compun drumul daca nu au asigurare.

Soferii au scapat, pe moment, de obligativitatea echiparii cu masinilor cu anvelope de iarna in acest sezon. Masura va intra in vigoare la 1 noiembrie 2011. Totusi, posesorii de autovehicule trebuie sa stie ca vor plati amenzi daca vor provoca pagube din cauza nedotarii corespunzatoare a vehiculului.

„Soferii nu sunt obligati sa aiba anvelope de iarna, dar daca vor provoca un accident, vor derapa sau vor bloca drumul vor plati amenzi, precum si cheltuielile de degajare a drumului. Amenzile sunt intre 4 milioane si 20 de milioane de lei vechi. Totodata, in cazul deteriorarii masinii intr-un accident, proprietarii nu vor mai fi despagubiti de companiile de asigurare daca nu au masinile echipate corespunzator”, a declarat joi Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Boagiu s-a intalnit joi cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor din transporturi, in urma discutiilor convenindu-se ca proiectul privind echiparea masinilor cu anvelope de iarna sa fie modificat. O noua intalnire va avea loc peste o saptamana. Ministrul Transporturilor a precizat ca anvelopele de iarna vor fi obligatorii pentru circulatia pe drumurile din afara oraselor.

Ministerul transporturilor a prezentat recent un proiect de OUG care prevedea ca soferii de autoturisme si camioane vor fi obligati sa utilizeze anvelopele de iarna in perioada 1 noiembrie-31 martie, in caz contrar urmand sa plateasca amenzi cuprinse intre 2.500 lei si 4.000 de lei, si sa achite daunele aduse elementelor care compun drumul daca nu au asigurare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Putinul de inteligenta pe care-l au alesii se pare ca mai exista…De bine de rau romanii au timp un an sa-si dramuiasca veniturile si asa mici pentru a-si pregati masinile pentru iarna…Totusi multi au muscat momeala si nu au asteptat verdictul ordonantei,scuturindu-si astfel buzunarele…

  2. Un adaus la comentariu…Tablagii de la IJP TIMIS au primit de la CJT suma de 50ooo de lei,poate ar trebui sa se vada CITE anvelope de iarna sau litri de antigel s-au cumparat…ca doar se plimaba si ei cu LOGANURILE de 70ooo de euro(scandal care s-a volatilizat in era Dragnea)Oricum cei care mai patruleaza sint DOAR in masini,sa nu cumva sa-si piarda caloriile mergind pe jos in patrulare…