Noutati :

Soferii care circula fara rovinieta vor putea fi amendati doar o data pe luna

26 iunie, 2012 - 03:34 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Deputatii au decis ca procesele-verbale de constatare a contraventiei pentru soferii care circula fara rovinieta trebuie aduse la cunostinta acestora in cel mult 30 de zile, perioada in care nu mai pot fi sanctionati pentru aceeasi fapta.

Potrivit proiectului de lege, „fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda, procesul-verbal de constatare a contraventiei se poate incheia si in lipsa contravenientului, dupa identificarea acestuia in baza de date a Ministerului Administratiei si Internelor”.

„Procesul-verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de maximum 30 de zile lucratoare de la data constatarii contraventiei. Daca in acest interval sunt emise mai multe procese-verbale, contravenientul va plati contraventia si tariful de despagubire doar pentru primul proces-verbal emis”, se precizeaza in raportul la acest proiect, adoptat de plen.

Potrivit initiatorului, senatorul PSD Trifon Belacurencu, reglementarea era necesara deoarece, in practica, se intalnesc situatii in care conducatorii auto care din diverse motive nu si-au achitat rovinieta primesc zeci de procese-verbale care le sunt aduse la cunostinta dupa o perioada foarte lunga de timp de la prima constatare a incalcarii legii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...