Noutati :

Societatea Timisoara nu are noroc cu spatiile. Coalitia PSD-PNL-PNTCD nu vrea sa primeasca, gratuit, ONG-ul in Bastion!

28 martie, 2011 - 09:57 AM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

Consilierii judeteni ai coalitiei PSD, PNL si PNTCD au decis sa amane dezbaterea atribuirii unui spatiu gratuit pentru Societatea „Timisoara” in Bastionul „Theresia”. Consilierii PDL nu au fost de acord cu acest amendament. Totusi presedintele CJT a votat pentru amanare. Din greseala!

Motivul pentru care coalitia a cerut amanarea proiectului de hotarare a fost pur tehnica,  spun consilierii, si nu este vorba de niciun motiv politic. Dar este cunoscut faptul ca Societatea „Timisoara” a fost acuzata de partizanat cu PDL, dupa ce in spatiul din centru al ONG-ului si-a deschis birou europarlamentarul PDL Monica Macovei. ONG-ul nu a avut un contract de chirie anterior reabilitarii Bastionului, ci a stat acolo doar pe baza unei hotarari a CJT de dare in folosinta.

„Am cerut scoaterea de pe ordinea de zi pentru ca am stabilit ca toate spatiile din Bastion intra la licitatie in primul pas. Daca raman spatii nelicitate, vom stabili ce facem cu ele, pentru ca sunt cateva spatii prevazute pentru activitati culturale”, a motivat vicepresedintele Liviu Borha (PNL).

„PDL este impotriva amendamentului. Exista o relatie cu Societatea Timisoara, exista un cuvant dat cand s-a eliberat spatiul din Bastion si e firesc sa revina in Bastionul Cetatii. Au prezentat un proiect cu ce se va realiza acolo, adica o sala de expozitii si una de dezbateri pentru comunitatea din Timisoara si judet”, a spus presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc. De partea sa a fost si Daniel Preunca (PDL), acesta mentionand ca ONG-ul este o parte a vietii civice a orasului.

Liberalul Viorel Coifan a cerut ca discutia sa nu se politizeze. „Eu sunt membru al Societatii Timisoara, dar cred ca amanarea o facem pentru a impaca regulile din Bastion. E o chestiune pur tehnica, nu vrem sa politizam”, a spus Coifan.

Taranistul Marius Carceie a spus ca a studiat actele in baza careia a stat asociatia in fostul Salon Vega din Bastion si s-au gasit acte ca ar fi stat in acea locatie doar pana in 2004 si nu pana in 2007. „Daca decidem ca avem o politica publica pentru ONG-uri, ca se dau spatii pentru ei acolo, atunci de ce politica publica nu e deschisa tuturor asociatiilor, de ce nu facem un concurs de proiecte? Sunt cateva din intrebarile care s-au ridicat in comisii. De ce aceasta societate si nu alta de revolutionari?”, a intrebat Carceie.

Secretarul CJT, Petrisor Nadastean, a incercat sa lamureasca problema, dar amendamentul a fost totusi votat, asta si cu ajutorul presedintelui CJT, care a incurcat butoanele la vot. „Da, am votat pentru amendament, am gresit”, a recunoscut Ostaficiuc.

„Discutam tehnic, nu politic. Societatea Timisoara nu a avut contract in Bastion, ci a stat in baza unei hotarari de dare in folosinta pana in 2006, apoi nu s-a mai prelungit avand in vedere iminenta lucrarilor de reabilitare a Bastionului. Societatea a ramans in fapt in Bastion pana cand noi am solicitat sa elibereze spatiul si au facut asta fara obiectiuni. La acel moment s-a discutat si cu reprezentantii Societatii si am convenit sa ii sprijinim atunci cand va fi reabilitat Bastionul. Pe ordinea de zi de azi aprobam spatiile care se scot la inchiriere, acum este momentul sa stabilim daca spatiul se scoate sau nu la licitatie sau, in virtutea vechilor relatii, le dam spatiu”, a spus Nadastean. Amendamentul a trecut, fapt care inseamna ca ONG-ul condus de Florian Mihalcea nu va intra in cei peste 160 mp de spatiu gratuit pe care ii dorea.

„Nu am analizat despre ce e vorba deocamdata. Nu cred ca e o chestiune politica, e mai curand o chestiune tehnica, pentru ca probabil nu au analizat suficient actele pe care le-am depus. Noi am iesit din spatiu la fel ca alte societati, tocmai pentru a se reface Bastionul. Proiectul pe care il avem este sustenabil. Nu vrem sa facem la Bastion sediul Societatii Timisoara, ci un spatiu in care sa fie conferinte si expozitii despre Timisoara postrevolutionara, pe ideea drepturilor omului, deci un spatiu de discutii civice”, a declarat Florian Mihalcea, pentru www.opiniatimisoarei.ro. In cazul in care va reusi sa ocupe spatiul dorit, Mihalcea spune ca nu va fi acolo si biroului europarlamentar al Monicai Macovei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Inteleg atitudinea psd-continuator al pcr , fata de Soc Timisoara ( care lupta impotriva comunismului ), dar nu inteleg pnl si pntcd ! Se pare ca pnl isi ia foarte in serios locul din Alianta Socialsta.

 2. Incredibil!!!
  A ajuns aceasta societate ,,MASONICA si DIABOLICA” asa cum erau clasificate voit de ILICI Iliescu sau VC Tudor(in graiul Europa Libera) sa cerseasca u spatiu in Bastion…
  Poate ca a avut aceasta societate un plus de influentare in alegeri pentru PDL,dar SI GHITA a fost ajutat la localele care au trecut..
  Dragul de GHITA va pierde u puternic bastion cheie pentru viitoarele locale,cit despre cei de la PNL doar Ionescu Quitus mai este din vechea garda,se pare ca i-di-o-tul de CRIN va pierde ca partid localele,cit despre TRIADA in curind PATRIADA locala ce sa mai spun???
  Pacat cu acel punct 8 care va ramine in amintirea acelor tineri din 1990 care au avut si un brevet de GOLAN…
  Ce sa mai faca tinerii de astazi atit de dependenti de net sau messenger sau Facebook??? O alta revolutie sociala??!! deja inflexibilitatea acestor tineri vor costa viitoarele alegeri de ambele sectiuni(locale si parlamentare)…

 3. Sasca si Coifan s-au umplut de penibil ! Ce draq, a ajuns pdl sa sustina Soc Timisoara, iar PNL si PNTCD sa fie de partea comunistilor ! Hahalerelor !