Noutati :

Societatea Timisoara e nemultumita de prevederile Legii Lustratiei

1 martie, 2012 - 03:20 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
2

TIMISOARA. Florian Mihalcea, presedintele Societatii Timisoara, crede ca Romania chiar avea nevoie de o Lege a Lustratiei, chiar daca aceasta vine cu intarziere, insa critica unele aspecte ale legii.

Mihalcea spune ca ca Legea Lustratiei a fost adoptata, marti, de Camera Deputatilor, datorita consecventei cu care Societatea Timisoara ”s-a batut” pentru adoptarea ei. Cu toate acestea, potrivit lui Florian Mihalcea, in lege sunt mai multe amendamente cu care Societatea Timisoara nu poate fi de acord.

Primul amendament este acela cu UTC-ul. S-a scos UTC-ul din amendament ca sa ne dam seama ca acest lucru s-a facut pentru actualul premier, altfel s-ar fi scos si UTM-ul. Apoi s-a introdus amendamentul cu procurorii, nu poti sa lustrezi toti procurorii. Acest amendament s-a facut ca sa fie bagata Monica Macovei. intr-un alt amendament au fost scosi ambasadorii pentru ca exista o persoana care trebuia sa aiba o functie la SIE”, a declarat Mihalcea.

Reprezentantii Societatii Timisoara mai sunt nemultumiti si ca s-a introdus sintagma ”politie politica” in Legea Lustratiei.

Aceasta sintagma a disparut in Legea CNSAS-ului, unde a ramas, totusi, termenul de collaborator. Aceasta sintagma incurca legea. Nu poti sa spui ca cineva a facut politie politica, daca aceasta nu exista in legea CNSAS”, a mai precizat Mihalcea.

Camera Deputatilor a adoptat marti, Legea Lustratiei care impune restrictii ale unor drepturi pentru o perioada de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse functii in regimul communist.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Astea sunt maruntisuri, e bine ca dupa 20 de ani avem in sfarsit o astfel de lege!

    • Asta nu este lustratie. Asta este joc de glezne. Societatea Timisoara are perfecta dreptate. Si inca sunt prea blanzi in exprimare. Ne-au terminat securistii si odraslele lor in acesti 22 de ani. Toti penibilii de activisti pcr si utc conduc si administreaza tara. Suntem decimati pe capete datorita indivizilor care se ascund in continuare in dosul sistemului. Mi-e greata de toate acestea. Am vazut in 22 de ani de cand conduc securistii toate formele de ipocrizie, imbuibare, minciuna, prefacatorie, impotenta etc. Am vazut degradarea sociala in plin avant. Si acum apogeul … pdl. Daca spun incompetenta inseamna ca-i alint pe acesti lobotomizati. Vai de capul lor de netoti.