Noutati :

Societatea „Timisoara” cere Consiliului Judetean un spatiu gratuit in Bastionul „Theresia”

15 martie, 2011 - 03:04 PM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Dupa ce a ramas fara spatiul repartizat de Primarie in centrul orasului, Societatea „Timisoara” a solicitat un loc unde sa isi mute activitatea, in Complexul Bastion. Organizatia va trebui sa achite o parte din cheltuielile de administrare a Bastionului.

Solicitarea organizatiei neguvernamentale de a primi un spatiu gratuit a fost facuta in acest an si va intra spre dezbatere in comisiile Consiliului Judetean si apoi in sedinta de plen din 28 martie.

Suprafata solicitata este de circa 170 mp in corpul B parter. Societatea „Timisoara” a detinut in perioada anterioara reabilitarii Bastionului salonul „Vega”, care acum este galerie de arta, in folosinta gratuita. Locul a fost utilizat pentru manifestari socio-politice si culturale, iar odata cu intrarea in santier a Bastionului, ONG-ul a plecat din locatie din proprie initiativa.  Spatiul solicitat va fi folosit astfel: prima incapere va fi destinata expozitiilor, iar cea de-a doua incapere va fi o sala de conferinte amenajata pentru proiectii. In perioada darii in folosinta, Societatea „Timisoara” va achita o cota de 2,41% din cheltuielile de administrare si functionare ale Bastionul „Theresia”. Proiectul supus spre aprobare prevede darea in folosinta gratuita pe o perioada de cinci ani.

Sediul din Piata Victoriei detinut de ONG a fost, acum un an, subiectul unei dispute dupa ce conislierii locali au sesizat ca spatiul este folosit de catre europarlamentarul PDL Monica Macovei pentru intalnirile politice. Reprezentantii Societatii au motivat ca Monica Macovei este membru al ONG-ului. Cabinetul lui Macovei fusese deschis in noiembrie 2009.

In Bastionul „Theresia” se va muta si Memorialul Revolutiei, institutie care ocupa o cladire revendicata de pe str. Ungureanu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...