Noutati :

Societatea de drumuri a Primariei Timisoara ar putea raspunde de toate strazile din oras

1 octombrie, 2014 - 12:48 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Societatea de Drumuri Municipale, care are actionar unic Consiliul Local Timisoara, ar putea primi in grija toate strazile din oras. Vorbim de peste 1.100 de artere de circulatie, cat are capitala Banatului. Autoritatile locale ne asigura ca exista suficienti muncitori.

SDM s-ar putea ocupa de tot ce tine intretinere si reparatii strazi si trotuare din oras. Motivul? Este o societate a Consiliului Local si legea spune ca alesii trebuie sa decida daca lucrarile de reparatii la strazi sa fie atribuite direct sau se se organizeze licitatie publica deschisa. Exact cum se intampla si la spatii verzi, parcuri si locuri de joaca, numai ca acolo sunt probleme cu societatea municipalitatii.

CITESTE SI: Cine face curatenie in parcurile, locurile de joaca si zonele verzi din Timisoara? Nimeni! Contractele sunt expirate, cum se scuza Nicolae Robu?

Potrivit primarului Nicolae Robu, SDM are un potential foarte ridicat, are suficiente utilaje si s-ar putea ingriji de toate drumurile orasului.

„Nici nu s-a stiut pana acum ca in Primaria Timisoara dintotdeauna a existat o nerespectare a legii in privinta spatiilor verzi. Legea prevede sa existe o decizie de principiu a Consiliului Local daca se merge la licitatie deschisa sau daca se face atribuire directa catre operatorul propriu. La PMT s-a mers in mod tacit pe varianta de licitatie. Cel putin administratia pe care o conduc si eu personal n-am stiut ca niciodata in timp nu s-a luat aceasta decizie. Cand am aflat era destul de tarziu, am cerut sa se faca preparativele pentru a se putea lua o asemenea decizie ca sa intram in legalitate”, a explicat Nicolae Robu.

Daca la parcuri deja s-a decis sa se faca un studiu de oportunitate si alesii sa decida daca Horticultura va administra toate parcurile, zonele verzi si locurile de joaca din oras, la drumuri exista deja contracte.

„Si la drumuri se pune la fel problema. Vom proceda la fel cu SDM, si la drumuri se impune sa existe o decizie de principiu. Eu am vazut SDM acum avand multe lucrari si pot spune ca in aprecierea mea SDM are un potential foarte ridicat, are dotare tehnica, are oameni priceputi, are tot ce-i trebuie sa fie o societate competitiva”, a declarat edilul-sef. Ultimul cuvant il au insa consilierii locali, care vor decide cine va administra in viitor strazile din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...