Opinia Timisoarei

Soarele va fi cu Timisoara si in urmatorii 4 ani (P)

„Astăzi semnăm Pactul pentru Timișoara Unită împreună cu mai mulți parteneri care s-au unit pentru a ține Timișoara pe un drum european. Un drum al respectului, un drum al corectitudinii.”- a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei, azi, 21 martie, la prima conferință de presă a Alianței Timișoara Unită.

Alianța Timișoara Unită s-a lansat oficial în cursa electorală pentru Primăria Timișoara. În această dimineață, partidele membre din Alianța Timișoara Unită, și nu numai, au semnat Pactul Pentru Timișoara Unită. Alianța Timișoara Unită, este formată din cinci partide, USR, PMP, de Forța Dreptei, Partidul Liberal Timiș și de UDMR. Pe lângă alianța formală, aceasta are susținerea comunităților germane și bulgare.

Alături de Dominic Fritz au fost prezenți, la conferința din această dimineață Ligia Dugulescu președinta PMP Timiș, Claudiu Chira, președintele partidului Forța Dreptei Timiș, Molnár Andraș președintele UDMR Timiș, Caița Panici reprezentantul Partidului Liberal Timiș, dar și Ovidiu Ganț deputat al FDGR Timiș și Gheorghe Nacov, deputat al Uniunii Bulgarilor din Banat.

Timișoara în fața a trei pericole

În viziunea alianței, Timișoara vrea să meargă înainte, nu înapoi, iar în fața unui pericol clar, unitatea este cea care contează. Dominic Fritz spune că această Alianță s-a născut pentru a face față a trei mari pericole cu care atât orașul de pe Bega, dar și restul României se confruntă.

În primul rând, posibilitatea pierderii drumului european pe care s-a construit în Timișoara în ultimii aproape 4 ani, odată cu proiectul de restaurare al lui Nicolae Robu și al clanurilor sale, denumit de Dominic Fritz ca „un proiect care caută răzbunare și un proiect care va întoarce Timișoara în timp.”

În al doilea rând, pericolul extremismului care amenibță nu doar Timișoara, ci toată România. „Acest pericol, reprezentat de partidele Aur și SOS România, cei care vor din nou să ne luptăm pentru granițele trecute, care vor din nou să devenim cu toții omogeni și care sunt susținuți de împăratul Rusiei, Vladimir Putin.”

În al treilea rând, pericolul partidului unic PSD-PNL care vrea să „recucerească” România. „Pe mine mă zgârie la ochi după cele două campanii ale domnului Iohannis în care a promis să protejeze țara împotriva PSD ului. Acum, această alianță, acest nou partid unic, vrea să pună mâna și așa a declarat pe toate primăriile din țară, pe toate instituțiile din țară, pe Parlamentul României, pe Președinția României. Și asta este o intenție și un pericol extraordinar, pentru că o democrație are nevoie de diversitate.” a declarat Dominic Fritz.

De ce Alianța Timișoara Unită?

Reprezentanții alianței știu că Timișoara este pe drumul cel bun, dar și că acest drum poate fi continuat doar dacă ceea ce a început Dominic Fritz și administrația USR, în urmă cu 3 ani jumătate continuă.

Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș a declarat că „această alianță e despre unitate, demnitate, prosperitate, e despre destinul nostru și al copiilor noștri. E despre spiritul nemuritor al Timișoarei și despre vocea martirilor din decembrie 89 ce răsună peste generații de mâine.”

Claudiu Chira, președintele Forța dreptei Timiș a spus „Am semnat cu inima deschisă acest protocol (…) Timiș, atât mie, cât și echipei mele, din forța dreptei, ne este tot mai clar că aceasta este echipa în care trebuie să fim.”

Molnár Andraș președintele UDMR Timiș, a vorbit în numele întregului partid, fiind primul membru nou al alianței. „Noi credem că direcția în care a luat orașul în ultimii patru ani este direcția corectă. Noi nu vrem să ne întoarcem în timp, nu vrem să mergem înapoi, ci vrem să mergem înainte. De aceea îl susținem pe Dominic Fritz în funcția de primar al municipiului Timișoara.”

„Îl asigur pe domnul primar Dominic Fritz de toată susținerea organizației noastre. Cred că domnul Dominic Fritz este potrivit pentru funcția de primar al Timișoarei” a declarat Caița Panici reprezentantul Partidului Liberal Timiș.

În aceeași manieră, reprezentanții FDGR Timiș și ai Uniunii Bulgarilor din Banat și-au exprimat suportul pentru alianță și mai ales pentru Dominic Fritz. „Dominic Fritz este primarul nostru, este un primar foarte bun, un foarte bun administrator, un primar de factură europeană, alături de care este o plăcere și o onoare să reprezinți Timișoara” a declarat Ovidiu Ganț deputat al FDGR Timiș, în timp ce Gheorghe Nacov, deputat al Uniunii Bulgarilor din Banat a spus că are „mandatul Uniunii Bulgare din Banat, ca reprezentant politic al minorității bulgare din România de a semna în calitate de susținător” Pactul Pentru Timișoara Unită.

Și tu poți semna Pactul Timișoara Unită

„ Ne angajăm să continuăm direcția de modernizare a administrației și a orașului, să apărăm democrația și multiculturalitatea Timișoarei, să respectăm patrimoniul, calitatea vieții și potențialul timișorenilor.”

Textul integral al Pactului Pentru Timișoara Unită poate fi găsit pe pagina dominicprimar.ro unde poate fi și semnat de toți timișorenii.

Exit mobile version