Soarele va fi cu Timisoara si in urmatorii 4 ani (P)

„Astăzi semnăm Pactul pentru Timișoara Unită împreună cu mai mulți parteneri care s-au unit pentru a ține Timișoara pe un drum european. Un drum al respectului, un drum al corectitudinii.”- a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei, azi, 21 martie, la prima conferință de presă a Alianței Timișoara Unită.

Alianța Timișoara Unită s-a lansat oficial în cursa electorală pentru Primăria Timișoara. În această dimineață, partidele membre din Alianța Timișoara Unită, și nu numai, au semnat Pactul Pentru Timișoara Unită. Alianța Timișoara Unită, este formată din cinci partide, USR, PMP, de Forța Dreptei, Partidul Liberal Timiș și de UDMR. Pe lângă alianța formală, aceasta are susținerea comunităților germane și bulgare.

Alături de Dominic Fritz au fost prezenți, la conferința din această dimineață Ligia Dugulescu președinta PMP Timiș, Claudiu Chira, președintele partidului Forța Dreptei Timiș, Molnár Andraș președintele UDMR Timiș, Caița Panici reprezentantul Partidului Liberal Timiș, dar și Ovidiu Ganț deputat al FDGR Timiș și Gheorghe Nacov, deputat al Uniunii Bulgarilor din Banat.

Timișoara în fața a trei pericole

În viziunea alianței, Timișoara vrea să meargă înainte, nu înapoi, iar în fața unui pericol clar, unitatea este cea care contează. Dominic Fritz spune că această Alianță s-a născut pentru a face față a trei mari pericole cu care atât orașul de pe Bega, dar și restul României se confruntă.

În primul rând, posibilitatea pierderii drumului european pe care s-a construit în Timișoara în ultimii aproape 4 ani, odată cu proiectul de restaurare al lui Nicolae Robu și al clanurilor sale, denumit de Dominic Fritz ca „un proiect care caută răzbunare și un proiect care va întoarce Timișoara în timp.”

În al doilea rând, pericolul extremismului care amenibță nu doar Timișoara, ci toată România. „Acest pericol, reprezentat de partidele Aur și SOS România, cei care vor din nou să ne luptăm pentru granițele trecute, care vor din nou să devenim cu toții omogeni și care sunt susținuți de împăratul Rusiei, Vladimir Putin.”

În al treilea rând, pericolul partidului unic PSD-PNL care vrea să „recucerească” România. „Pe mine mă zgârie la ochi după cele două campanii ale domnului Iohannis în care a promis să protejeze țara împotriva PSD ului. Acum, această alianță, acest nou partid unic, vrea să pună mâna și așa a declarat pe toate primăriile din țară, pe toate instituțiile din țară, pe Parlamentul României, pe Președinția României. Și asta este o intenție și un pericol extraordinar, pentru că o democrație are nevoie de diversitate.” a declarat Dominic Fritz.

De ce Alianța Timișoara Unită?

Reprezentanții alianței știu că Timișoara este pe drumul cel bun, dar și că acest drum poate fi continuat doar dacă ceea ce a început Dominic Fritz și administrația USR, în urmă cu 3 ani jumătate continuă.

Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș a declarat că „această alianță e despre unitate, demnitate, prosperitate, e despre destinul nostru și al copiilor noștri. E despre spiritul nemuritor al Timișoarei și despre vocea martirilor din decembrie 89 ce răsună peste generații de mâine.”

Claudiu Chira, președintele Forța dreptei Timiș a spus „Am semnat cu inima deschisă acest protocol (…) Timiș, atât mie, cât și echipei mele, din forța dreptei, ne este tot mai clar că aceasta este echipa în care trebuie să fim.”

Molnár Andraș președintele UDMR Timiș, a vorbit în numele întregului partid, fiind primul membru nou al alianței. „Noi credem că direcția în care a luat orașul în ultimii patru ani este direcția corectă. Noi nu vrem să ne întoarcem în timp, nu vrem să mergem înapoi, ci vrem să mergem înainte. De aceea îl susținem pe Dominic Fritz în funcția de primar al municipiului Timișoara.”

„Îl asigur pe domnul primar Dominic Fritz de toată susținerea organizației noastre. Cred că domnul Dominic Fritz este potrivit pentru funcția de primar al Timișoarei” a declarat Caița Panici reprezentantul Partidului Liberal Timiș.

În aceeași manieră, reprezentanții FDGR Timiș și ai Uniunii Bulgarilor din Banat și-au exprimat suportul pentru alianță și mai ales pentru Dominic Fritz. „Dominic Fritz este primarul nostru, este un primar foarte bun, un foarte bun administrator, un primar de factură europeană, alături de care este o plăcere și o onoare să reprezinți Timișoara” a declarat Ovidiu Ganț deputat al FDGR Timiș, în timp ce Gheorghe Nacov, deputat al Uniunii Bulgarilor din Banat a spus că are „mandatul Uniunii Bulgare din Banat, ca reprezentant politic al minorității bulgare din România de a semna în calitate de susținător” Pactul Pentru Timișoara Unită.

Și tu poți semna Pactul Timișoara Unită

„ Ne angajăm să continuăm direcția de modernizare a administrației și a orașului, să apărăm democrația și multiculturalitatea Timișoarei, să respectăm patrimoniul, calitatea vieții și potențialul timișorenilor.”

Textul integral al Pactului Pentru Timișoara Unită poate fi găsit pe pagina dominicprimar.ro unde poate fi și semnat de toți timișorenii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. ce drum european ma ca am asteptat tramvaiu 8 in piata sinaia sambata seara de la 19 la 19.45

 2. Votați Soarele! Serios?!? Asta era lozinca comuniștilor. Te pomenești că bietul Fritz e Primarul Soare. Nu, mulțumesc. Robu? Nu, mulțumesc. Și mai lăsați-ne cu clișeele cu „împăratul Putin” și cu extremiștii. Nu mai ține figura. Păcat de naționalități că se lasă duse de nas. Nu mai sunt nici ele ce au fost.

  • De unde să știe? Habar nu au de istorie, așa că o repetă! „drum european”! Ha, ha, ha! Pe Lucrețiu Pătrășcanu (unul din liderii comuniști de la început) când au vrut să-l condamne l-au întrebat de câte ori a deviat de la linia partidului, iar el a răspuns că de câte ori a deviat și partidul. L-au condamnat la moarte. Acuma Europa a deviat de la ideile inițiale și ne obligă pe toți să deviem.

  • A trebuit să vină un ratat tocmai din Germania ca să ne dam seama că cei pe care i-am respectat până astăzi nu sunt mai breji decat cei din Teleormankistan sau Vaslui !
   Il votează pentru că nu este român!
   Ăsta este nivelul lor de cultură si așteaptă să fie acceptti de majoritate!

 3. Mai, tu ăla de la inceputul alfabetului cu litera mică, să știi că eu daca aș fi primar, sâmbăta și duminica aș programa tramvaiele din oră in oră. Tu nu vezi că in tramvaie cu 100 de locuri, la acea oră, sunt 3-4 călători?

 4. Nu mai crede nimeni asemenea baliverne mai ales in cadrul campaniei electorale unde Fritz si partidul sau au furat startul. Cel mai mare pericol este chiar Fritz cu administratia sa care doreste sa isi impuna agenda regresista neo-marxista asupra orasului mutiland proiecte si zone din oras pentru care se vor plati facturi generoase firmelor de consultanta prietene. Apoi vorbeste ca 2 partide se aliaza si ca distrug diversitatea dar el face exact acelasi lucru inconjurandu-se de o gramada de partide de buzunar doar doar mai mentine scorul electoral in jur de 15%. Ironia sortii face sa vorbeasca despre imaginarul pericol rusesc reprezentat de Putin si partidul sau Rusia Unita pe care vrea sa il combata cu formatiunea Timisoara Unita, lipsa de imaginatie fiind elocventa. Fiind tare speriati de rusi si pionii lor din tara este extraordinar ca il avem pe Dominic sa ne apere de ei. De altfel ne aminitim cum a fugit din primarie cand i-a facut Georgica o vizita in pandemie.

 5. Bai deontologilor de la mizeria Timisoarei cum e cu useristii? Ca vad ca articole platite de astia publicati pe site-ul vostru. Mari caractere sunteti, bre!

 6. Dominic este singurul capabil sa duca Timisoara acolo unde ii e locul!

 7. aici nu te contrazic !
  Să votezi asemenea creaturi îți meriti locul unde te va duce nulitatea din partidul verzilor germani (Bündnis 90/die Grüne Partei Deutschlands)
  In încă 4 ani Timișoara va fi in spatele oraselor Alexandrei și Călărași iar voi tot despre mafioți si despre Robu veți vorbi !

  • Sictir la Jebel in salon si lasa netul, ca nici partidul nu iti poate da atat de multi bani de pe comentarii cat sa iti platesti niste Xanax.

 8. O tot dați cu extremismul AUR,mari ticăloși sunteți. Dacă era așa cu extremismul și cu Putin și cu minciunile voastre Cu siguranță Simion nu primea viza de America .Ce tot mințiți atât și înnebuniți lumea ? Fiecare votează ce vrea ,oricum pe voi nu vă votez, nu votez nici aur ,dar nici pe voi. Așa ați câștigat și acum patru ani voturi prin minciună niște manipulatori ordinari de slabă factură.

 9. O să l votăm pe ticălosul de Orban Ludovic care ne a ținut în pandemia aia cu măști și cu declarații și cu dracul să i ia și ei chefuiau pe la parlament cu whisky și cu tot felul de chestii țigări îi durea în cur de noi bă fraierilor dracul vă bobotează cu Orban al vostru și cu usr ul ăla de 2 lei. Chiar aveți impresia că suntem proști și uituci?

 10. Soarele va fi cu Timișoara și în următorii patru ani? Bă așa vi se pare că patru ani a fost soare la Timișoara v ați bătut joc de orașul ăsta bă lLucrări care durează ani întregi pe porțiuni de 10 m ,cum îi în zona aia de la pasajul Jiul de două luni nu s în stare să facă o bandă bă? Nu vă e rușine mă? Toată Timișoara e săpată ,gropi peste tot,, ne rupem cauciucurile în tablele alea care acoperă gropi nu lucrează nimeni în zonele alea băi !Totu i un gunoi un jeg și o mizerie nu vă e rușine mă? Băi fritz după patru ani de guvernare a ta la primărie cam Cu ce oraș crezi că seamănă Timișoara? Cu ce oraș din Germania seamănă băi? Nu te ai săturat să minți?

 11. Ne luați de proști și nu e bine. Aveți darul ca toate nerealizările, toată mizeria, tot jegul ,tot ce nu ați făcut ,să aduceți la rang de foarte bine ,de confort ,de totu i perfect ,de strălucire, soare, vrăjeli , de parcă noi am trăit în altă parte și acuma ne am întors la Timișoara și ne expuneți mari realizări pe care nu le aveți.Ti ai pus afișe peste tot bă mi e greață de tine ,mi e greață.

 12. Acum iese la iveală ce vise de megaloman are acest Dominic. El se vrea primarul soare aidoma regelui francez Ludovic XIV-lea supranumit regele soare, cel care a dat ordinul construcției palatului de la Versailles şi în timpul domniei căruia monarhia absolutistă franceză și-a atins apogeul. Nu doar că Dominic se visează un mic dictator dar vrea să fie și pe viață ca un rege. Desigur lui i se potrivește mai mult ipostaza de regină iar dorința și-o poate îndeplini la festivaluri pentru un anumit tip de minorități.

 13. Alianța sulfuroasa PSD-PNL va deveni istorie și scăpăm și de Robu. Minoritățile etnice de sub pălăria scamatorului Fritz se vor alinia și ele la paradele pline de mândrie, dar trădătorii României, inclusiv vaccinistii, vor trebui aduși neapărat în fața Justiției. Fritz, fă-ți bocceluta și caută-ți liniștea în altă parte, de mână cu Dulapul săsesc. Iar întreprinzătorii ar face bine ca de data aceasta să nu-l mai susțină pe Fritz. Țara trebuie bine curățată și acum e momentul. Iar cei care ne vor aduce războiul să se teamă. Fiindcă nu e războiul nostru.

 14. O mizerie de alianță usr pmp UDMR fgdr, ba Ligia Duțulescu ești o mizerie

 15. UDMR-ul a facut pact cu sorosistii. Sper sa dispara din Timis.