Noutati :

Slujba de Paste, tinuta de directorul Muzeului Satului. Unde l-au putut admira credinciosii in straie bisericesti?

12 aprilie, 2015 - 05:40 PM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Dan Radosav, directorul Muzeului Satului Banatean, le-a facut o surpriza timisorenilor care au trecut aseara, la slujba de Inviere, dar si astazi, la slujba de Paste, pragul bisericii de la Topla, aflata in incinta Muzeului Banatean. Credinciosii care au venit sa se roage l-au putut admira intr-o postura mai putin cunoscuta, in cea de preot.

Dan Radosav, preot, director al Muzeului Banatului 01

Dan Radosav, directorul Muzeului Satului Banatean, a oficiat slujba de Inviere, in fata zecilor de timisoreni care au venit sa ia Lumina de la biserica de lemn de la Topla. De asemenea, si astazi, de la primele ore ale diminetii, imbracat in haine preotesti, Radosav a tinut slujba de Paste.

Duma 22

Radosav este absolvent al Facultatii de Teologie din Bucuresti, iar timp de sapte ani a fost preot. Dupa ce a lasat hainele preotesti, s-a apucat de jurnalism lucrand atat in presa scrisa, cat si in televiziune. In prezent, este director al Muzeului Satului Banatean.

Duma 77

Biserica de la Topla este una dintre cele mai frumoase biserici din Timisoara. Realizata din lemn in 1746, a fost demontată in 1987 din Topla si adusa la Timisoara, unde a fost refacuta in perioada 1994-1996, in cadrul Muzeului Satului Banatean, acolo unde se afla si in prezent. A fost resfintita si i s-a schimbat hramul in „Nasterea Maicii Domnului” (8 septembrie). Biserica este inscrisa pe noua lista a monumentelor istorice.

Sursa foto: Costi DumaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...