Noutati :

SkeletonCAD si Mindfully castiga competitia Vox Your Startup

11 ianuarie, 2018 - 04:03 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Au fost alesi castigatorii campaniei Vox Your Startup! Nu unul, ci doua startup-uri inovative care vor desfasura activitatea in cladirea Vox Technology Park!

Campania Vox Your Startup prin care se ofera gratuit un birou, timp de doi ani, pentru un startup, a luat sfarsit. Dupa mai multe intalniri cu membri echipelor semifinaliste si doua etape de jurizare a proiectelor, juriul a ales ca doua startup-uri sa fie castigatoare, nu unul singur.

Datorita faptului ca au existat mai multe proiecte inovative si cu potential ridicat de dezvoltare, juriul format din: Dna. Ilinca Paun – Managing Partner, Colliers International, Prof. Dr. Marilen Pirtea – Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara si Dl. Virgil Tornoreanu – Managing Partner, Werk Property Group a luat decizia ca premiul sa fie acordat nu unui singur castigator, ci celor doua proiecte care au cel mai mare impact tehnologic respectiv social.

Dupa analizarea in detaliu a proiectelor inscrise in competitie si din dorinta de a sustine atat impactul social, cat si dezvoltarea tehnologica, juriul a ales oferirea unui premiu dublu catre SkeletonCAD si Mindfully.

SkeletonCAD, este o companie care vizeaza dezvoltarea si distribuirea de produse software, cercetare fundamentala si aplicarea acesteia in domeniul programelor pentru proiectare asistata pe calculator.

Avem o echipa mica de specialisti si puternice legaturi internationale, care a reusit deja sa castige increderea catorva oameni de afaceri din Timisoara si organizatii de suport pentru startup-uri. In plus, avem contacte cu corporatiile stabilite la Timisoara, si este foarte posibil sa ne devina primii clienti. Toate acestea ne caracterizeaza ca fiind high-tech si inovativi, eu as zice chiar brizanti”, Bogdan Lazar, SkeletonCAD.

Despre Skeleton CAD, Dl. Marilen Pirtea declara ca „e de departe cel mai profesionist startup din competitie, precum si cel mai probabil sa isi gaseasca finantare ulterioara si sa ramana simplu pe picioarele sale„.

Mindfully este cea mai tanara echipa participanta la competitie si s-a facut remarcata prin abordarea inteligentei artificiale si utilizarea acesteia in scop medical pentru predictia schizofreniei.

Startup-ul nostru e axat foarte mult pe inovatia tehnologica ce tine de inteligenta artificiala, pentru a putea ajunge in urmatorul nivel de implementare al acestuia avem nevoie de un spatiu in care sa putem veni cu noi idei pentru aceste implementari, si totodata sa le putem testa, acesta fiind principalul mod in care un birou ultramodern ne-ar ajuta sa continuam sa ne dezvoltam produsul” – Stefan Iarca, Mindfully.

In primul rand a fost apreciata implicarea celor 3 studenti de la Politehnica, pasionati de tehnologie si dedicati unei cauze cu mare impact in sectorul medical. Mindfully este proiectul care, in opinia dnei. Ilinca Paun, s-a facut cel mai remarcat datorita echipei din spatele sau si a misiunii pe care aceasta si-a asumat-o.

Imi place ca sunt studenti si, spre deosebire de multi alti tineri, ei aleg sa isi petreaca timpul pentru a construi un proiect, nu doar cu impact comercial si cu mare potential de dezvoltare, ci si care sa ajute mediul serviciilor medicale de preventie” – spune Dna. Ilinca Paun, Managing Partner Colliers International

Prof. Dr. Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest Timisoara este de parere ca, dintre proiectele inscrise in competitie „Mindfully are cel mai important impact social, ceea ce de fapt ne lipseste noua in zilele acestea. Ei merita din plin sa le oferim un plus de incredere si motivatie”.

In incheierea competitiei, Dl. Virgil Tornoreanu, Managing Partner Werk Property Group se declara fericit ca in Timisoara exista un numar mare de tineri cu initiativa si care doresc sa isi investeasca energia si timpul intr-un mod constructiv. „Ne bucura nespus faptul ca avem tineri talentati si deschisi, dornici sa evolueze. A fost intr-adevar dificil sa alegem o singura idee castigatoare, motiv pentru care am decis ca premiul sa fie oferit catre doua startup-uri. SkeletonCAD si Mindfully au fost echipele care s-au facut remarcate cel mai bine si care isi vor desfasura activitatea in cadrul cladirii Vox Technology Park pentru cel putin doi ani de zile. Le multumim tuturor celor care au participat la campanie si ii felicitam pe fiecare in parte pentru perseverenta si implicare”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...