Situatie ULUITOARE in Timis! Cum a scazut procentul de promovabilitate la BAC, desi, dupa contestatii, notele au fost mai mari?

TIMISOARA. Anul acesta, 65, 84 % dintre cei 4880 de absolventi de liceu care au sustinut examenul de Bacalaureat au reusit sa ia, initial, note de trecere. Procentul a crescut la 66,42 dupa ce au fost corectate si contestatiile.

Cu toate acestea, procentul final de promovabilitate in Timis este mai mic decat cel initial. Asta pentru ca, dupa finalizarea controlului efectuat Centrul de Examen din Faget, 94 de candidati au fost eliminati din examen.

Dintre ei, 49 au primit note de trecere initial. Insa odata cu eliminarea lor din Bacalaureat, scade si procentul de promovare. „Promovabilitatea in judetul Timis a coborat la 65, 42%, pierzand aproape jumatate de procent fata de rezultatele initiale si un procent fata de rezultatele dupa contestatii, inainte ca elevii care au fraudat bacalaureatul sa fi fost eliminati”, a declarat Aura Danielescu, inspector scolar general.

In total, in judetul Timis au reusit sa ia nota de trecere la examenul de Bacalaureat 3193 de absolventi de liceu.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Stimati jurnalisti! Cand veti invata sa scrieti corect? Promovabilitatea este doar insusirea de a putea fi promovat. Dumneavoastra scrieti despre rata de PROMOVARE, nu promovabilitate! Aceeasi prostie in toate jurnalele …