Noutati :

Situatie fara precedent! Elevii chiulangii raman fara alocatie din cauza absentelor! Ajutorul social, taiat!

10 decembrie, 2011 - 03:14 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

1.200 de familii au ramas fara alocatia copiilor dupa ce acestora le-au fost taiate fondurile de Agentia de Prestatii Sociale din cadrul Ministerul Muncii. Inspectoratul Scolar are situatia elevilor chiulangii!

Situatie fara precedenti in Romania. 1.200 de familii din judetul Botosani nu mai primesc ajutor social.De vina sunt copiii care au lipsit prea mult de la scoala! Agentia de Prestatii Sociale din cadrul Ministerul Muncii a luat aceasta decizie in colaborare cu Inspectoratul scolar Judetean Botosani care are o evidenta a elevilor chiulangii.

Familiile elevilor chiulangii sunt puse acum in situatia de a inapoia o parte din banii primiti.

Acei copii din familii care mergeau la scoala inregistrau absente nemotivate, in functie de numarul de absente, fie li s-a suspendat dreptul, fie li s-a redus cuantumul cu 20%, 50% sau cumulat, daca mai multi copii din aceeasi familie au inregistrat absente„, explica Sebastian Tocariu, director Agentia de Prestatii Sociale.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar sustin ca legea privind alocatia pentru sustinerea familiei are nevoie de completari. „Ne situam intr-o pozitie cel putin ingrata, pentru ca sunt familii cu copii la scoala, familii numeroase cu mai multi copii, o parte dintre ei sunt foarte buni, frecventeaza scoala cu placere, si obtin rezultate pe masura muncii, iar unu sau doi copii din familia respectiva intampina anumite dificultati„, spun reprezentantii ISJ.

O familie saraca poate primi de la stat intre 30 si 200 de lei. Conditia de baza, potrivit legii 277/2010, este ca niciunul dintre copii sa nu acumuleze in catalog mai mult de 10 absente pe semestru.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. dar parlamentarii chiulangii li se taie salariul