Noutati :

Situatia disperata a gunoaielor din zeci de localitati din Timis, inca in aer. Ce decizie s-a luat dupa sedinta ADID? Primarii sunt furiosi

8 februarie, 2019 - 04:58 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Situatia e in continuare dramatica in trei zone mari din judetul Timis, care cuprind aproape 60 de localitati. Asa cum v-a informat opiniatimisoarei.ro, nu mai are cine sa ridice gunoiul de la portile oamenilor, iar primarii si locuitorii sunt disperati. Din cauza unor datorii, firma angajata pentru 10 ani sa adune deseurile nu mai e primita nicaieri sa depuna gunoiul, iar recent a concediat o multime de oameni.

CITESTE SI: E dezastru. Oamenii din zeci de localitati din Timis ramasi cu gunoaiele la usa. Haos la firma de salubritate Brai Cata, impusa de ADID. Primarii: ‘Vom descarca noi gunoiul in poarta CJT’ 

Mult-asteptata sedinta a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri (ADID) Timis de vineri, care sa transeze situatia, a avut loc, iar in urma acesteia nu s-a rezolvat nimic. Dimpotriva, rezolvarea problemei a fost azvarlita in ograda primarilor din localitatile afectate.

S-a discutat despre rezilierea contractului cu firma Brai Cata, cea care aduna gunoiul in cele aproape 60 de localitati din zonele Sannicolau Mare, Deta si Faget, insa nu s-a stabilit nimic concret.

O speranta e pusa in mainile liderului Consiliului Judetean Timis Calin Dobra.

Cei de la Brai Cata nu au dat un raspuns cu o data concreta pentru rezolvarea situatiei. AGA ADID a decis sa dea un accord de principiu, in unanimitate, pentru demararea rezilierii contractului, iar saptamana viitoare se vor intalni primarii de zona si vor decide rezilierea sau nu a contractului cu aceasta firma. Totodata, am solicitat reprezentantilor ADID si credem ca aceasta e singura solutie prin care se poate debloca situatia, ca in urma unei decizii a presedintelui Consiliului Judetean Timis si a Comitetului pentru Situatii de Urgenta sa se permita firmei Brai Cata sa duca gunoiul direct la Ghizela. Polaris (firma care administreaza statiile de transfer, n.r.) a zis ca nu lasa sa duca gunoiul la ei pentru ca cei de la Brai Cata nu au fost in stare sa vina sa discute o esalonare”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Danut Groza, primarul orasului Sannicolau Mare.

Primarul orasului Deta, Petru Roman spune ca oamenii din orasul pe care il conduce sunt disperati ca nu au unde sa arunce gunoiul si ca rezilierea contractului e destul de complicata. Daca va fi rupt contractul, situatia nu s-ar putea debloca mai devreme de 90 de zile, din pricina mai multor proceduri ce trebuie respectate. Apoi, daca rezilierea documentului va fi contestata in instanta, lucrurile ar putea scapa de sub control pentru urmatorii cativa ani.

Daca decidem rezilierea contractului, situatia se va bloca cel putin 90 de zile. Daca se va contesta rezilierea contractului in instanta, atunci putem vorbi de blocarea situatiei cativa ani”, a declarat primarul orasului Deta, Petru Roman.

In urma sedintei ADID de vineri, s-a decis ca primarii din cele trei zone sa se intalneasca in sedinte separate pentru a lua decizia cea mai buna. Astfel ca primarii din zona Deta se vor intruni miercuri, cei din zona Sannicolau Mare se vor aduna joi, iar vineri se vor intruni cei din zona Faget.

Va reamintim, oamenii din zeci de localitati au ramas cu gunoiul la poarta zile in sir. De vina este operatorul Brai Cata, impus de ADID. Sunt peste 20 de primarii afectate, printre care orasele Deta, Faget si Sannicolau Mare. In total, cu tot cu sate, vorbim de aproximativ 60 de localitati.

Firma Brai Cata nu a incasat contravaloarea ridicarii deseurilor menajere de la populatie si nici nu a reinnoit contractele, acolo unde era cazul. Mai mult, are datorii catre firma Polaris, cea care administreaza statiile de transfer. Astfel ca Polaris nu mai permite depozitarea gunoiului, iar masinile Brai Cata zac incarcate cu gunoi. Deseurile nu au mai fost ridicate de pe strazi de saptamana trecuta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Vă imaginați 😂😂😂😂😂😂speranța se află în mâinile omului care nu stie de ce se scoală dimineața 😂😂😂😂😂 CĂLIN DOBRA 🤣🤣
    Toate licitațiile din România ori sunt trucate ori sunt câștigate de firmele care se știe de la început că nu vor putea respecta contractul licitând sub preț, dând șpagă sau neavând personal,utilaje și buget corespunzător.

  2. Acestei firme Brai Cata i s-a cerut insolventa in iulie 2018!!! Cum de a reusit sa pacaleasca atitea primarii mai ales din Banat sa semneze contracte?! Au incasat banii pe servicii si acum teapa!!! Oamenii stau cu gunoiul neridicat. Atita incompetenta si nepasare!!! Sa nu cauti despre o firma ! Nu trebuie sa fi jurist, cauti simplu pe mfinante.ro si vezi bilanturile , profitul firmei….cauti pe google.ro si gasesti ca i s-a cerut insolventa in iunie 2018!!! Chiar asa de neputinciosi sint cei de la primarii?! Semneaza contracte cu orice firma….trist..

    • cum au reusit? cu SPAGA, bineinteles.