Sistemul ‘Plateste pentru cat arunci’ implementat si in satele si comunele din Timis. In ce recipiente vor fi puse deseurile

TIMISOARA. RETIM impreuna cu ADID Timis urmeaza sa implementeze un nou sistem de colectare a deseurilor, in care factura va fi platita in functie de volumul de resturi care este generat in gospodarii.

In satele si comunele din Timis pe care le acopera, RETIM urmeaza sa fistribuie pubele negre de 40, 60, 80 si 120 de litri, in functie de alegerea pe care o va face proprietarul fiecarei gospodarii.

De asemenea, vor fi puse la dispozitia clientilor si pubelele maro, care vor avea marimi similare cu cele negre.

In aceste localitati nu vor ajunge si pubele albastre sau galbene, ci vor fi distribuiti saci de aceleasi culori.

Va reamintim, in noul sistem, in pubela neagra vor fi depuse scutece, tampoane, cenusa din sobe, oase, excrementele animalelor de casaresturile de vegetale tratate cu pesticide, lemnul tratat sau vopsit, continutul sacului de aspirator, mucuri de tigara, haine sau materiale textile maruntite sau vesela sparta din portelan sau sticla.

Multe dintre resturile care ajungeau pana acum in acelasi recipient, vor trebuie aruncate separat, in noua pubela maro. Vorbim aici despre resturi alimentare(produse lactate, oua intregi, resturi de carne si peste gatite), resturi de paine, cereale, zat de cafea, resturi de ceai, par, blana, coji de oua sau nuca, rumegus, fan,paie, plante de casa, cenusa din soba(cand se arde doar lemn).

In sacul galben vor ajunge deseurile reciclabile din plastic sau metal. Vorbim aici despre peturi de apa, suc sau bere sau doze sau conserve goale. Acestea vor fi depuse in recipient dupa clatire.

Hartia si cartonul, care pana acum ajungeau tot in tomberoanele galbene, vor avea locul lor in noul recipient de culoare albastra. Ambalajele de carton de mari dimensiuni trebuie sa fie pliate sau rupte. Atentie! Cutiile din carton in care au fost ambalate alimente NU vor fi depuse in acest recipient, ci in cel negru.

Pentru deseurile periculoase sau cele voluminoase, RETIM va continua sa organizeze campaniile periodice de colectare gratuita a acestora.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...