Noutati :

Sistemul Big Brother din Timisoara va fi inaugurat, desi mai e de lucru la el pana in primavara!

29 decembrie, 2015 - 01:13 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Sistemul de Management al Traficului Rutier, cunoscut printre timisoreni drept ”Big Brother”, va fi inaugurat miercuri, desi Primaria Timisoara mai are de lucru.

Proiectul european prin care a fost finantat acest sistem se incheie la 31 decembrie 2015, insa ce mai ramane de facut se va realiza cu bani de la bugetul local.

CITESTE SI: Timisoara s-a umplut de stalpi metalici in intersectii! Ce-i asteapta pe soferi si pe pietoni in cateva zile? FOTO!

Primarul Nicolae Robu a spus ca mai bine de doi ani s-au pierdut cu licitatia care a tot fost contestata, dar ca s-a reusit punerea lui in aplicare intr-un timp foarte scurt.

Sunt bucuros ca am avut curajul sa asum si acest proiect in pofida faptului ca am pierdut 2 ani si ceva cu licitatia si ne-a ramas timp foarte scurt pentru punerea in opera. Mi-am asumat si acest risc. Nu ai de unde sa stii daca firma respectiva, chiar serioasa, are posibilitatea sa duca totul la sfarsit. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2015, termenul pentru lucrare e sfarsitul lui martie inceputul lunii aprilie, dar ce se va face in 2016 e de la bugetul local. Se vor pune la punct toate intersectiile si in final se va face o corelare incat traficul la nivel de ansamblu sa fie optimizat. Totul este achizitionat, dar mai sunt de montat camere. Sunt lucruri minore, atata ca mai e nevoie de timp pentru corelari si stabilirea parametrilor optimi de ansamblu”, a declarat Nicolae Robu.

stalpi semafoare in intersectii timisoara (11)

Asadar, potrivit primarului, sistemul va fi complet functional la sfarsit de martie, inceput de aprilie, in anul 2016.

Proiectul prevede semnalizarea luminoasa a 134 de intersectii din Timisoara, dotarea acestora cu 230 de camere video si crearea unui centru de comanda si control pentru supravegherea video si managementul traficului. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 44 de milioane de lei, adica aproape 10 milioane de euro, de la Uniunea Europeana venind 35 de milioane de lei.

Centrul de Comanda al sistemului se afla pe strada Iuliu Maniu din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Inca un proiect gestionat inteligent de primadul Robu. Bine ca nu este medic chirurg caci in 2 ani ar scoate o apendicita si ar spune ca este in grafic.