Noutati :

Sistemele Inteligente de Transport, in dezbatere la UPT. ITS Romania Congress 2019, un eveniment de anvergura europeana

15 mai, 2019 - 10:22 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Organizatia Romana pentru Implementarea Sistemelor Inteligente de Transport – ITS Romania si membri sai, impreuna cu Universitatea Politehnica Timisoara si Primaria Municipiului Timisoara, organizeaza, in perioada 16-17 mai 2019, ITS Romania Congress 2019. Evenimentul, de anvergura europeana, va avea loc la Centrul de Conferințe al UPT, amfiteatrul K1, incepand cu ora 14:00.

In deschiderea Congresului vor lua cuvantul prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel serban, rectorul Universitații Politehnica Timisoara, Ovidiu Marcel Sirbu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Claire Depre, presedintele rețelei internaționale ITS, Nicolae Robu, primarul municipiului Timisoara si Dorin Dumitrescu, presedintele ITS Romania.

Congresul ITS Romania 2019 va facilita schimbul de informații si de know-how intre autoritați si comunitatea profesionala, mediul academic, industrie, furnizori de tehnologie, utilizatorii, precum si intre inițiativele naționale si cele europene.

In cadrul Congresului vor fi dezbatute teme de mare actualitate ca: Infrastructura digitala de transport – prezent si viitor; Orasele inteligente si mobilitatea ecologica; Informațiile despre transport si mobilitatea ca serviciu; Sisteme inteligente multimodale pentru transportul de marfuri si logistica; Big data, IoT, conducerea conectata si automatizata – provocari si oportunitați pentru managementul traficului; Politici, standarde, cercetare si inovare, formare si educație in domeniul ITS.

Congresul se desfasoara sub Patronajul Presedinției Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, cu participare naționala si europeana reprezentativa, si are in vedere ca:
– Obiectivul principal al Presedintiei Romaniei este Conectivitate si Digitalizare;
– Viziunea Ministerului Transporturilor de dezvoltare a infrastructurii de transport este concentrarea simultana pe infrastructura construita si pe infrastructura digitala;
– Serviciile si Sistemele ITS contribuie decisiv la un transport mai eficient, mai sigur si mai „curat” pentru toate modurile de transport.

Evenimentul este si o ediție jubiliara, marcand implinirea a 20 de ani de activitate a ITS Romania 15 ani de activitate ca membru fondator al Network of National ITS Associations, unde ITS Romania deține, la al treilea mandat, poziția de vicepresedinte.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cred ca motto-ul conferintei ar trebui sa fie unul mobiliztor pentru tineri (inclusiv din liceele de varf din oras): „Un sistem inteligent poate fi dezvoltat doar de oameni inteligenti” (afirmatie plagiata dar adevarata)