Noutati :

Sistem nou de securitate, de peste 11 milioane de euro, pentru Aeroportul Timisoara 

11 iulie, 2019 - 11:07 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ECONOMIC
2

TIMISOARA. Ministerul Transporturilor a pus in dezbatere publica un proiect prin care pentru Aeroportul International „Traian Vuia” din Timisoara se propune achizitionarea unui sistem integrat pentru controlul de securitate in valoare de 52,91 milioane lei, inclusiv TVA, adica 11,4 milioane euro.

Potrivit proiectului, finantarea investitiei se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Acesta prevede achizitia unor echipamente de scanare pentru bagajele de cala si a celor de cabina, dar si echipamente de detectare a urmelor de exploziv, detectoare de metale, precum si a unui server de management al echipamentelor de securitate.

Noul sistem ar uma sa aiba o durata estimata de utilizare de 10 ani.

In medie, pe zi vor fi supusi controlului de securitate un numar de peste 4.000 pasageri. Avand in vedere ca, de regula, controlul de securitate se realizeaza in intervalul 04.00 – 21.00, rezulta un trafic mediu de 47 pasageri pe ora si de peste 500 pasageri pentru orele de varf.

In anul 2019 se estimeaza ca Aeroportul Timisora va fi tranzitat de peste 1,6 milioane de pasageri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sper să nu achiziționeze tot o cutie englezească, cu piese chinezești, cu „ajutorul” careia să pună din nou viața în pericol a milioane de pasageri… și nici viața lucrătorilor BAT.
    Petrică Folică,
    Președintele Partidului REZIST

  2. pm. 11 milioane euro pentru un scanner si cateva camere. fura astia in nestire. de banii astia cumperi o suta de vile sau 200 bmw x5. da nu i nimic, maresc taxele la fraieri