Sistem nou de iluminat pe trei bulevarde mari din Timisoara, cu 400.000 de euro. Jumatate din bani vin de la Fondul de Mediu

TIMISOARA. Primaria Timisoara are in plan modernizarea iluminatului public pe trei artere importante din oras si a obtinut o parte din bani de la Guvern pentru acest proiect, bani pe care ii astepta de multa vreme in sertarele municipalitatii.

CITESTE SI: Timisoara ar putea avea patru crese noi construite printr-un program al Ministerului Dezvoltarii. La nivel national au fost depuse deja 84 de cereri de finantare

Conform planului, se vor instala pe stalpi dispozitive noi de iluminat pe Calea Aradului, Calea Torontalului si Calea Sever Bocu, iar valoarea totala a acestui proiect este de 1.990.394 lei.
Din aceasta suma, 995.197 de lei vor veni de la Administratia Fondului de Mediu prin „Programul privind sprijinirea eficientei energetice si a gestionarii inteligente a energiei in infrastructura de iluminat public„, anunta reprezentantii Primariei Timisoara.

Prin acest proiect urmeaza sa fie inlocuite 531 de dispozitive de iluminat public, si va fi instalat un sistem mai prietenos cu mediul, care sa aiba costuri mai scazute, iar lucrarile ar urma sa dureze un an.

Proiectul vizeaza înlocuirea aparatelor de iluminat public de pe strazile Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Sever Bocu prin montarea a 531 aparate de iluminat cu tehnologie LED si implementarea unui sistem inteligent de telegestiune. Principalul obiectiv este obtinerea unui sistem inteligent, nou, modern, unitar, economic si ecologic, care va determina reducerea semnificativa a cheltuielilor cu energia electrica si reducerea costurilor cu intretinerea„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

A fost aprobata deocamdata finantarea partiala de la Guvern in acest proiect, urmand sa fie si semnat contractul. Dupa aceasta faza Primaria va lansa licitatia pentru alegerea firmei care va face proiectul tehnic si va executa lucrarile.

Documentatia pentru aprobare a fost executata de STPT si pusa gratuit la dispozitia primariei.

Va reamintim, de-a lungul timpului in mai multe zone din Timisoara au aparut probleme cu iluminatul stradal. In ultimii ani de intretinerea retelei din oras s-a ocupat Societatea de Transport Public Timisoara, dupa ce expirasera contractele cu AEM si Elba.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Dan A. spune:

  531 corpuri de iluminat cu comanda inteligenta pe 3 bulevarde= 400.000€
  „Pragmaticul” Robu a oferit 700.000€ pentru iluminat Parcul Botanic, anul trecut. Desigur ca unii il regreta, nu mai „curge”…

  • Doru spune:

   Acu, nu-i vina nimanui ca tu esti usrist si trebuie sa sustii cauza. Iluminatul din parcul botanic presupune sistem nou, smecher, cu stalpi cu tot. Fritz al tau are sa schimbe numa becurile de 400 de mii de euro, dar deh, cand e ordin de partid sa scuipati totul, evident ca va pute totul si berbecii vostri-s cei mai cei.

  • Nume? spune:

   Probabil ca fiecare copac din Botanic ar fi fost mai impodobit cu becuri decat unul de Craciun.