Noutati :

Singurul roman care a ajuns in Cosmos va fi cetatean de onoare al judetului Timis

29 martie, 2015 - 10:45 AM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Dumitru Prunariu, primul si singurul roman care a zburat in Cosmos, va fi propus pentru acordarea titlului de Cetatean de onoare al judetului. Anuntul a fost facut de Titu Bojin, presedintele CJ Timis in fata participantilor la cea de-a treia editie a Simpozionului national ”Traian Vuia – pionier al aviatiei mondiale”, eveniment desfasurat la Muzeul „Traian Vuia” din comuna cu acelasi nume.

vuia (19)

Prezent la simpozion, Dumitru Prunariu a prezentat comunicarea stiintifica ”Zborul – de la istorie, la prezent si viitor”, in cadrul unei sesiuni la care au luat parte foste personalitati ale aviatiei militare romane, profesori, dar si istorici.

vuia (159)

Dumitru Prunariu intentiona sa puna la dispozitia Consiliului Judetean Timis casa parinteasca din satul Grosi. Motivul? Primul cosmonaut roman si-a dorit sa fie amenajata o casa sau o tabara pentru copii, spatiu care sa ilustreze cariera celui de-al 103-lea om care a ajuns in spațiul cosmic.

Tot in cadrul aceluiasi eveniment, profesorul Radu Paiusan de la Universitatea de Vest s-a aratat dezamagit de faptul ca orasul Timisoara nu are o statuie a unei personalitati banatene si mondiale ca Traian Vuia.

Muzeul dedicat lui Traian Vuia a fost inaugurat in aprilie 2012, iar de atunci i-au trecut pragul multi vizitatori din tara si strainatate. In cartea de onoare a muzeului, pe langa mentiunile unor actuali sau fosti lideri ai administratiei judetene, senatori sau deputati au tinut sa consemneze impresii despre Traian Vuia sau muzeu si turisti din Germania, Canada, Austria, SUA chiar si un cetatean chinez.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...