Noutati :

Sindicatul Politistilor si Vamesilor: Actiunile de la Siret, Stamora-Moravita, Naidas – reprezinta episodul „sacrificarea pionilor”

8 februarie, 2011 - 04:46 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EVENIMENT
0

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex” ia atitudine fata de actiunile de „curatenie” din vami.  Iata ce cred liderii de sindicat ai celor retinuti de ofiterii anticoruptie!

„In legatura cu evenimentele din vami, vazand ca atentia mass-mediei se concentreaza pe coruptia provenita din micul trafic, pe baza informatiilor pe care le detinem, suntem in masura sa va prezentam informatii cu adevarat importante pentru a fi dezbatute.
Contrar perceptiei publice, sub aspectul sumelor obtinute, inainte de aderarea la U.E. vamile de interior erau mai importante decat vamile de frontiera, iar dupa intrarea in U.E., accizele sunt mai importante decat vamile.

Sumele pot proveni din colecta zilnica a micului trafic si a marfurilor subevaluate cantitativ sau valoric, precum si din diferenta de incadrare tarifara. De asemenea, sume importante de bani sunt platite sub forma de abonament sau finantare a campaniilor electorale.
Sumele sunt colectate printr-un sistem organizat si centralizat cu destinatie catre persoane care finanteaza partidul, prin exceptie, catre persoane politice conform negocierii in cadrul partidului.
Elemente ce au favorizat sau au contribuit la buna functionare a sistemului:
–         promovarea temporara a sefilor de tura, sefilor de vama (a se vedea cazul vamii Halmeu) si directorilor de regionale;
–         permutari de lucratori vamali prin indepartarea unora si aducerea altora;
–         aducerea in functii de conducere a unor persoane ce nu aveau cunostinte in ceea ce priveste legislatia vamala;
–         mutarea lucratorilor vamali fara decontarea cheltuielilor de deplasare sau cazare;
–         indepartarea, schimbarea din functii sau destituirea lucratorilor vamali care au descoperit fraude sau nereguli savarsite de firme protejate.

Mijloace de protectie a sistemului:
– sefi profesionali, persoane importante in politica, procurori, institutii in subordinea carora se afla ANV, mass-media.
Schema logica a persoanelor implicate in sistemului piramidal:
– „Pionii” – lucratorii vamali;
– ”Caii” – colectorii –  sefi de tura, sefi de vama, lideri de sindicat (a se vedea ascensiunea liderilor de sindicat din vami),etc.
– „Nebunul” sau coordonatorul, persoana indispensabila – liderul de sindicat (a se vedea stenograma inregistrarii telefonice publicata in Romania Libera) si/sau director ANV
– „Tura” – seful ANV si directorii directiei supraveghere vamala, proceduri, resurse umane
– „Regina” – partidul politic, membrii importanti din partid care pot decide numirea sefului si directorilor ANV si ANAF
– „Regele” – ?
A nu se intelege ca toate persoanele ce au indeplinit aceste functii au fost implicate in fapte de coruptie.
in timp, unele persoane au promovat, ocupand mai multe roluri pe tabla de sah.
O parte dintre aceste piese au fost prezentate in mass-media, de-a lungul timpului, cu dovezi materiale, insa au ramas doar stiri de presa, fara o finalitate sub aspectul tragerii la raspundere”, se arata in comunicatul sindicatului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...