Noutati :

Sindicalistii timiseni din domeniul sanatatii pleaca la Bucuresti. Au multe revendicari si sunt ingrijorati de soarta sistemului sanitar

16 septembrie, 2013 - 09:09 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: SANATATE
0

Reprezentantii sindicatului Sanitas din judetul Timis au stabilit calendarul protestelor din luna septembrie. Ei vor merge la Bucuresti la manifestatiile organizate la nivel national cu o lista comuna de revendicari.

In perioada 18-27 septembrie, la Bucuresti, sindicalistii din sistemul sanitar vor picheta sediile Ministerului Sanatatii si Ministerului de Finante. La aceste proteste vor participa si sindicalistii din Timis.

 

Printre principalele revendicari avute in vedere se numara cele referitoare la Legea malpraxisului, sistemului de salarizare suplimentara pentru anumite categorii de medici, statutul spitalelor, toate acestea fiind considerate chetiuni care trebuie supuse unor seriase dezbateri publice pentru gasirea celor mai bune solutii.

 

“Respingem proiectul referitor la salarizarea suplimentara deoarece vizeaza doar o anumita categorie de medici. E o peticire a veniturilor unor medici care ar putea lucra dupa orele de program,in unitati de stat, dar in regim de privat. Nu este corect, pentru ca acestia au nevoie de toate categoriile de personal, nu pot lucra singuri” a spus Livius Carstea, liderul sindicatului Sanitas din judetul Timis.

 

Cat despre unitatea salariatiilor din sanatate, atunci cand vine vorba despre proteste, el considera ca multi angajati, mai ales cei tineri – de exemplu medicii rezidenti – „sunt speriati si se tem ca nu cumva seful de sectie sau managerul, numiti politic, sa-i ia la ochi”.

 

Referitor la reorganizarea spitalelor, sindicalistii considera ca s-ar putea ajunge la situatia in care acestea sa aiba pur si simplu un patron care sa omoare initiativa sindicala si sa rezolve toate problemele dupa bunul lui plac.

 

Si Legea Malpraxisului ii nemultumeste pe sindicalisti, unul dintre principalele motive fiind sumele mari de bani pe care familiile celor care depun reclamatii trebuie sa le plateasca pentru a obtine dovezile necesare in urma unor expertize.

 

Sindicalistii trag un semnal de alarma si in ceea ce priveste bugetul spitalelor pe anul in curs. Ei cer o rectificare de buget, pentru ca cel actual este departe de a acoperi necesarul pana la finalul lui 2013.

 

 

 

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...