Noutati :

Simularea la bacalaureat si evaluarea nationala vor avea loc in Timis in 3 si 4 mai

10 aprilie, 2012 - 12:47 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Elevii timiseni se pregatesc de examenele nationale. Primul pas spre reusita la evaluarea nationala sau la bacalaureat il reprezinta simularea de la inceputul lunii mai. Elevii isi vor alege proba la care sustin examenul.

Liceenii sunt primii care vor sustine simularea. In 3 mai, intre orele 9-12, viitorii absolventi vor participa la examen la o proba aleasa de ei. Testul se va desfasura in unitatea de invatamant din care fac parte. Subiectele, unice pentru fiecare proba, vor fi elaborate la nivelul Inspectoratului Scolar Timis. Acestea vor fi transmise prin reteaua intranet fiecarei unitati de invatamant in ziua examenului.

Elevii de clasa a VIII-a vor sustine simularea, in aceleasi conditii, in 4 mai, intre orele 9-11.

Inca nu am stabilit cum vor fi corectate lucrarile. Fie vor fi evaluate de profesorii din unitatea de invatamant, fie vor fi trimise la unitati scolare din apropiere, de pe o raza de cateva zeci de kilometri, pentru o evaluare cat mai obiectiva„, a precizat Marin Popescu, inspector scolar general in Timis.

Daca pana acum, la unele scoli si licee, pe parcursul acestui semestru profesorii de la clasa au sustinut cu elevii o simulare la disciplinele de examen, anul trecut un singur liceu a organizat simularea: Grupul Scolar Sannicolau Mare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...