Noutati :

Simpozion si campanie pentru intelegerea beneficiilor kinetoterapiei, la Timisoara. CCIAT intinde o mana bolnavilor

9 octombrie, 2015 - 02:36 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. O noua intalnire a medicilor si specialistilor din domeniul ortopediei si kinetoterapiei a avut loc vineri, la Timisoara. Participantii au discutat, in cadrul simpozionului „Constientizarea beneficiilor kinetoterapiei pentru patologia osteoarticulara” despre actualitatile in ortopedia traumatologica si degenerativa in corelatie cu kinetoterapia specializata, evaluarea functionala in recuperare si determinarea disfunctiei, importanta protocolului standardizat in kinetoterapie dar multe alte subiecte de actualitate.

„Este important sa facem cunoscut populatiei din regiunea noastra faptul ca in Timisoara exista centre specializate care se ocupa atat de repararea chirurgicala a leziunilor, cat si de recuperarea pacientilor. Centrele acestea asigura gratuitate pentru persoane defavorizate”, a declarat prof.univ.dr. Jenel Marian Patrascu, seful Sectiei de Ortopedie II a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta ,,Pius Brinzeu’’ Timisoara

cciat-kinetoterapie-masaj-terapeutic (44)

Seria de simpozioane organizate de CCIAT si Centrul de Kinetoterapie si Masaj Banat SRL a reusit sa adune un numar important de specialisti, dar si de studenti.

” Un astfel de simpozion, la care sunt prezenti atat de multi specialisti aduce un plus valoare medicinei timisorene. Ma bucur ca au venit foarte multi studenti si sper sa avem, in anii urmatori, kinetoterapeuti din ce in ce mai buni. Kinetoterapeutul nu este un maseur, este un specialist care acopera o gama foarte vasta de tehnici”, a completat doctorul Lucian Galosi, kinetoterapeut principal si doctor in stiinte medicale.

In cadrul actiunilor organizate de Centrul de Kinetoterapie si Masaj Banat SRL si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, un numar important de bolnavi au beneficiat de tratament gratuit.

„Aceste simpozioane se adreseaza grupului care trebuie sa stie despre beneficiile kinetoterapiei si ale fizioterapiei. Dorim sa constientizam persoanele care au nevoie de aceste servicii si ca noi le facem gratuit. Suntem prima Camera de Comert din tara care ne-am adresat grupului vulnerabil. Avem 1600 de pacienti care ni s-au adresat si pentru care am reusit sa prestam servicii gratuite. La acest centru sunt servicii si contra cost, unde persoanele trebuie sa plateasca, dar nu si in celalalte clinici, ci preturi mai mici”, a completat Florica Chirita, directorul general al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

In plus, odata cu simpozionul „Constientizarea beneficiilor kinetoterapiei pentru patologia osteoarticulara”, a fost lansata si a treia campanie de constientizate a publicului larg privind importanta si beneficiile kinetoterapieu si masajului in diferite patologii.

cciat-kinetoterapie-masaj-terapeutic (68)

Timp de trei zile, de vineri pana duminica, un cort al Centrului va fi amplasat in in Timisoara, Calea Martirilor colt cu str. Martir Ioan Stanciu (in dreptul sucursalei BRD). Intre orele 10.00 si 18.00, specialisti angajati in cadrul Centrului vor oferi publicului pliante cu servicii, dar si informatii privind modul in care acestea pot fi accesate. Se vor face demonstratii practice privind procedurile de kinetoterapie si masaj terapeutic.

Centrul de Kinetoterapie si Masaj Banat, structura de economie sociala (SES) creata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de beneficiar al Proiectului “CASE –Competente Antreprenoriale SocialE”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, ofera servicii de fizioterapie, kinetorerapie si masaj terapeutic pentru adulti si copii. De asemenea, Centrul sprijina grupurile vulnerabile: persoane din familii cu mai mult de doi copii sau familii monoparentale, persoane provenind din sistemul institutionalizat de protectie a copilului, femei in situatii de risc, persoane care au parasit timpuriu scoala, care locuiesc in comunitati izolate, care traiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma.

Centrul de Kinetoterapie si Masaj Banat are sediul in comuna Giroc, str. Neptun nr.3, tel: 0256-233950, e-mail: [email protected], www. kinetoklinik.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...