Noutati :

Simona Amanar, Miodrag Belodedici si medicul Jenel Patrascu, la start. Alergare pentru dreptul la o viata normala, aproape de Timisoara

11 aprilie, 2018 - 11:44 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. O noua alergare de suflet pentru oameni care isi poarta cu demnitate suferinta, pentru oameni care se pot afla oricand printre noi, la scoala, la serviciu, pe strada.

Asociatia Romana de Hemofilie si Centrul Medical Cristian Serban din Buzias reediteaza un eveniment ce marcheaza deja de multa vreme fiecare primavara – Hemofilia Cros, de Ziua Internationala a Hemofiliei, sub slogaul “Astazi alergi in locul meu, maine alergam impreuna”.

Evenimentul, la care an de an participa tot mai multi alergatori, este o modalitate de constientizare a importantei profilaxiei si a tratamentului pentru fiecare bolnav cu hemofilie din aceasta tara.

Organizatorii promoveaza sportul in aer liber, care de multe ori, pentru adulti, este imposibil din cauza articulatiilor deteriorate, iar pentru generatia tanara exista oportunitati si speranta atat timp cat accesul la tratament este garantat.
Este promovata totodata necesitatea integrarii socio-profesionale si a unei vieti independente si mai bune pentru pacientul hemofilic.

Hemofilia cros – Astazi alergi in locul meu, maine alergam impreuna se desfasoara in 17 aprilie, incepand cu ora 11.00, in Parcul Central din Buzias.

Din 1989, in data de 17 Aprilie se celebreaza anual Ziua Mondiala a Hemofiliei. Este o modalitate de constientizare a
existentei unei comunitati vulnerabile de persoane, prezentand hemofilie sau boli inrudite, afectiuni innascute, incurabile, dar perfect tratabile, cu conditia accesului nerestrictionat la tratament.

Motto-ul actiunii exprima o speranta, o speranta de mai bine pentru viitorul celor cu hemofilie. Ea va fi sustinuta prin participarea unor copii, tineri si adulti, sanatosi sau suferinzi de alte boli, din Buzias, din Timisoara (de la scoala generala nr.30) sau din alte localitati.

Printre participantii la Crosul Hemofilia se numara Romana Furtuna, consilier in Ministerul Sanatatii, Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis, marii sportivi ai Romaniei Simona Amanar-Tabara si Miodrag Belodedici, dar si prof. dr. Jenel Patrascu, de la Spitalul Judetean Timisoara.

Oricine este binevenit la acest eveniment de suflet, intr-o atmosfera de sarbatoare, la Buzias.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...