Noutati :

Simona Amanar, Iosif Rotariu si medicul Jenel Patrascu, la start. Peste 100 de oameni au alergat pentru dreptul la o viata normala, nu departe de Timisoara. Video

17 aprilie, 2018 - 03:36 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. O noua alergare de suflet pentru oameni care isi poarta cu demnitate suferinta, pentru oameni care se pot afla oricand printre noi, la scoala, la serviciu, pe strada.

Asociatia Romana de Hemofilie si Centrul Medical Cristian Serban din Buzias au reeditat un eveniment ce marcheaza deja de multa vreme fiecare primavara – Hemofilia Cros, de Ziua Internationala a Hemofiliei, sub slogaul “Astazi alergi in locul meu, maine alergam impreuna”.

Evenimentul, la care an de an participa tot mai multi alergatori, este o modalitate de constientizare a importantei profilaxiei si a tratamentului pentru fiecare bolnav cu hemofilie din aceasta tara.

Organizatorii au promovat sportul in aer liber, care de multe ori, pentru adulti, este imposibil din cauza articulatiilor deteriorate, iar pentru generatia tanara exista oportunitati si speranta atat timp, cat accesul la tratament este garantat.
A fost totodata promovata necesitatea integrarii socio-profesionale si a unei vieti independente si mai bune pentru pacientul hemofilic.

Hemofilia cros – Astazi alergi in locul meu, maine alergam impreuna s-a desfasurat marti, 17 aprilie, in Parcul Central din Buzias, iar la start s-au aliniat peste 100 de alergatori. Printre ei campioana olimpica Simona Amanar, fostul international Iosif Rotariu si medicul ortoped Jenel Patrascu de la Spitalul Judetean. Acestia s-au alaturat copiilor si tinerilor sanatosi sau suferinzi de alte boli, din Buzias si din Timisoara care au tranformat aceasta zi intr-una de sarbatoare.

Din 1989, in data de 17 Aprilie se celebreaza anual Ziua Mondiala a Hemofiliei. Este o modalitate de constientizare a
existentei unei comunitati vulnerabile de persoane, prezentand hemofilie sau boli inrudite, afectiuni innascute, incurabile, dar perfect tratabile, cu conditia accesului nerestrictionat la tratament.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...