Noutati :

Si profesorii au copiat la examen la Timisoara! Cum se ‘toarna’ intre ei candidatii care au dat examenul de Titularizare?

15 iulie, 2015 - 03:53 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Nici nu au iesit bine din salile de examen, ca profesorii care dat examenul de Titularizare au inceput sa se acuze intre ei, la Timisoara.

„La mine in sala au fost mai multe fete care scriau incontinuu, aveau hands free si au copiat incontinuu”, spune pentru opiniatimisoarei.ro una dintre candidatele la examenul de titularizare.

„I-a sunat telefonul uneia in timpul examenului. Daca imi suna mie, sigur ma dadeau afara din examen”, a spus, revoltata, o alta profesoara care a sustinut examenul.

2 profesori dati afara pentru copiat

Doi profesori au fost eliminati din examen, dupa ce au fost prinsi incercand sa fraudeze examenul. Cu toate acestea, potrivit inspectorilor scolari, nu au fost alte probleme.

„In fiecare sala au fost sisteme de supraveghere audio-video, au fost doi sau trei supraveghetori, eu nu cred ca au sunat telefoane sau s-a copiat. Daca se intamplau aceste lucruri, sigur profesorii supraveghetori ar fi luat masuri. Daca vom primi sesizari, vom face controale.”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihaela Petrov, inspector general adjunct.

Cei mai multi dintre profesori au spus ca subiectele de examen au fost accesibile, insa nu sunt siguri ca vor reusi sa obtina nota de trecere. Pentru a deveni titulari pe posturile pe care le ocupa, profesorii trebuie sa primeasca o nota mai mare de 7. Daca totusi vor lua peste 5 la examen, profesorii vor putea preda ca suplinitori.

In total, in Timis, au intrat in examen 813 de profesori. 4 dintre acestia s-au retras din motive medicale, dupa inceperea examenului de Titularizare, iar alti 77 au ales sa plece din examen din motive personale.

Profesorii vor afla primele rezultate la Titularizare in 20 iulie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Incredibil titlu! Concursul de titularizare -ca de altfel orice concurs- e o chestiune serioasa si fiecare dintre noi avem obligatia de a sesiza fraudele. Cum naiba sa fii considerat turnator cand nu ai facut altceva decat sa demasti hotia?! Mai ales cand esti direct implicat!!!

  2. Camerele video nu au vazut nimic, noi nici atat.

    Au fost camere de supraveghere si doi-trei supraveghetori care se uita fiecare la camere ?
    Camera mea cine e cea mai frumoasa ? alba ca zapada.

    I-a sunat telefonul. Bine ca nu i-a sunat …. ceasul