Noutati :

Si lectorii ar putea fi conducatori de doctorate! Vezi ce reorganizari se asteapta in universitati!

31 iulie, 2013 - 10:26 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Nu doar profesorii universitari vor putea conduce doctorate, ci chiar si lectorii. Asta daca vor obtine un certificat in acest sens emis de Ministerul Educatiei. Aceasta va insemna o inlesnire a accesului si pentru tineri la conducerea doctoratelor.

Consiliul National al Rectorilor este cel care a propus o noua organizare in universitati, iar acum asteapta ca ministrul sa dea un ordin privind abilitarile de doctorat.
In acest fel, nu doar profesorii vor avea acest drept. Ecaterina Andronescu, presedinte de onoare al Consiliului, nu a fost de acord insa si a sustinut ca doreste sa mentina vechile structuri din actuala lege si chiar pregateste o noua lege a Invatamantului.
In cele din urma, s-a ajuns la un compromis: candidatii isi obtin certificatul de la minister, iar senatele universitatilor vor avea ultimul cuvant, adica vor decide daca vor accepta sau nu noi conducatori de doctorate.

Certificatul de abilitare se va obtine de la ministerul Educatiei prin sustinerea publica a unei teze de abilitare.
Daca ministrul va da ordinul, sapte cadre didactice ar putea sa primesca acceptul pentru conducerea de doctorate la Universitatea de Vest Timisoara chiar din aceasta toamna.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...