Sfaturile AUTO SOFT pentru a reduce consumul de combustibil

Indiferent de cât de mic este motorul mașinii tale, poți reduce în același timp consumul de combustibil luând în considerare câteva sfaturi care vor ajuta mașina să funcționeze corect de la interior la exterior și să reducă consumul de zi cu zi. Iar pentru că sezonul rece a trecut linia de start, șofatul este mult mai provocator din cauza temperaturilor scăzute, astfel că grija pentru mașină se amplifică. Iată câteva sfaturi de la specialiștii AUTO SOFT pentru o economie de carburant reală.

1. Alege un set de 4 anvelope de iarnă premium. Atunci când temperatura scade sub 7 grade celsius, anvelopele de iarnă devin obligatorii, dar mai ales necesare pentru siguranța ta la volan. Alege un set de pneuri de iarnă care asigură un consum mic de combustibil prin modul în care sunt proiectate și fabricate. Conform cu normele europene, fiecare anvelopă are o etichetă energetică care specifică clasele pentru economia de carburant a pneului, distanța de frânare și nivelul de zgomot.

Prin economia de carburant a unei anvelope de iarnă se înțelege gradul de rezistență la rulare. Clasele sunt de la A la G. Clasa A înseamnă că pneul are rezistență scăzută la rulare și va oferi un consum de combustibil și o emisie de gaze mai mici, iar clasa G este clasa cu cea mai scăzută eficiență la consumul de carburant. Pe scurt, o anvelopă de clasa A poate consuma cu 7,5% mai puțin combustibil față de o anvelopă de iarnă cu clasa G.

Un set de 4 cauciucuri de iarnă calitative îți vor asigura, pe lângă consumul redus de combustibil, o performanță inedită la volanul mașinii tale. În timp, cauciucul de iarnă premium nu se va uza repede, lucru care înseamnă că te vei bucura o perioadă de câțiva ani de achiziția pe care ai făcut-o, nefiind nevoie să investești mereu.

2. Nu încălzi motorul pe loc. Dacă mașina ta are un motor dintr-o generație mai nouă, acesta nu trebuie încălzit înainte, ci poți porni în doar câteva secunde. Însă, în primii kilometri parcurși, ai grijă să folosești un regim redus de turație pentru ca motorul să aibă timp să se încălzească treptat.

3. Alege mereu regimul de turație potrivit. Regimul de turație trebuie ales în funcție de locul prin care conduci. În oraș, de exemplu, ideal este să menții un regim de turație de aproximativ 1800 de rotații pe minut pentru a reduce consumul de combustibil și a-l menține la un nivel mai mic.

În același timp, pedala de accelerație nu trebuie apăsată decât atunci când este nevoie. Încearcă să accelerezi progresiv și nu depăși 2700 de turații pe secundă pentru a ajunge într-o treaptă superioară.

4. Atunci când ai ocazia, folosește frâna de motor. Consumul de combustibil este zero când se activează frâna de motor pentru mașinile care au motoare cu injecție. Ai grijă doar ca turațiile să nu fie ridicate pentru ca motorul sau anvelopele de iarnă să nu fie afectate pe termen lung.

5. Nu exagera niciodată cu viteza. Dincolo de motivele de siguranță care sunt cele mai importante, consumul de combustibil crește cu cât viteza este mai mare.

6. Verifică constant presiunea din anvelope. În sezonul rece, presiunea din anvelope tinde să scadă deorece la temperaturi scăzute aerul se comprimă. Un compresor auto din magazinul online AUTO SOFT este cea mai la îndemână soluție pentru a ști mereu care este nivelul de presiune din roțile mașinii tale.

Dacă presiunea din pneu nu este constantă și cea indicată pentru mașina ta, anvelopa se poate uza mult mai rapid, comportamentul general al mașinii pe carosabil va fi afectat, iar consumul de carburant va fi vizibil mai mare.

7. Nu supraîncărca niciodată mașina. Atunci când alegi un set de anvelope de iarnă vei vedea că fiecare dimensiune are un indice de greutate care arată ce sarcină poți încărca pe mașină pentru ca nici mașina să nu fie afectată. Automat, în cazul în care supraîncarci vehiculul, consumul de combustibil va crește.

În plus, anvelopele de iarnă ale mașinii nu se vor uza dacă alegi un model de anvelopă care suportă sarcina cu care intenționezi să încarci, în timp, mașina. De exemplu, în cazul în care anvelopele pe care le alegi au indicele 91, sarcina pe care o vor suporta cele patru anvelope este de 2450 de kg.

Magazinul online auto-soft.ro vine în întâmpinarea nevoilor fiecărui șofer cu anvelope, jante și accesorii auto pliate pe orice stil de șofat și pe orice mașină. Iar în punctele de service AUTO SOFT din București vei regăsi servicii de specialitate, dedicate roților mașinii tale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Corectatii in articol:

    În același timp, pedala de accelerație nu trebuie apăsată decât atunci când este nevoie. Încearcă să accelerezi progresiv și nu depăși 2700 de turații pe secundă pentru a ajunge într-o treaptă superioară.

    Corect este 2700 rotatii / minut. Nici un motor cu aredere interna Diesel sau Otto nu functioneaza la 162,000 rotatii / minut ( m2700 rotatii /secunda)