Noutati :

Sfaturi de la RETIM pentru reciclarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice, la Timisoara

14 octombrie, 2020 - 07:25 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: UTILE
1

TIMISOARA. Daca ai un frigider sau o masina de spalat care s-au stricat, sau chiar si un telefon mobil care nu mai functioneaza, RETIM te ajuta sa scapi de ele.

In categoria deseurilor electrice si electronice intra orice echipament care se conecteaza la priza, are un cablu, functioneaza pe baterii sau are o placa de circuit Aceste echipamente se transforma in deseu in momentul in care se defecteaza iremediabil, nu mai indeplinesc toate functiile pentru care a fost create sau, pur si simplu, nu mai sunt folositoare pentru proprietar.

In aceasta categorie intra frigidere, masini de spalat, telefoane mobile, lampile de noptiera, panourile solare, scule electronice sau console de jocuri.

Nu vor fi considerate deseuri electronice cd-uri vechi, ceasurile mecanice sau bateriile.

Daca aveti dubii in privinta unui obiect de care nu mai aveti nevoie, puteti cauta eticheta specifica DEEE-urilor pentru a va asigura ca il predati unde trebuie. Aceasta este reprezentata de un tomberon taiat cu un X mare.

RETIM colecteaza deseurile DEEE in Timisoara GRATUIT.

Timisorenii pot preda astfel de deseuri la cele patru puncte de colectare ale RETIM.
1) punct colectare DEEE – Strada Mile Carpenisan nr. 3 (fosta Calea Sagului nr. 147G)
2) punct colectare DEEE – Calea Mosnitei nr. 2 – 4
3) punct colectare DEEE – Aleea Avram Imbroane nr. 70
4) punct colectare DEEE – Calea Torontalului nr.94.

Informatii suplimentare despre deseurile electrice, electronice si electrocasnice puteti gasi pe site-ul retim.ro, la urmatorul link https://retim.ro/service/colectare-deee/.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Alo Retim! O canapea veche si un dulap unde preluati? Pe bani desigur! Ca nu gasesc pe pagina voastră! Informați cetatenii, ca dupa aia va mirati ca gasiti rampe de gunoi ilegale cu de toate. Voi nu spuneti, eu nu știu, trebuie sa le arunc. Asa ca dau 50-100 lei la un țigan cu caruta in loc sa platesc la Retim. Ei le arunca exact acolo, la rampele ilegale si pe voi va costa sa faceri curatenie. Nu vi se pare deranjament neuronal circuitul asta. Deranjamentul e la voi, nu la cetățeni. Informați si iar informați, oferiti servicii de preluare contra cost de la domiciliu, o sa va mirati de cati bani se fac. Cautati pe OLX sa vedeți cati fac „debarasari” la tarife astronomice si le arunca pe unde nimeresc! E asa de greu de gândit si de facut bani? Am uitat! Mai trebuie si sa va pese de asta!