Sfaturi de la RETIM de Ziua Mondiala a Curateniei. Video

TIMISOARA. 23 septembrie este Ziua Mondiala a Curateniei, iar RETIM ii indeamna pe timisoreni, dar si pe locuitorii din judet, sa nu abandoneze deseurile.

CITESTE SI: Nu abandonati deseurile! Campanie de informare demarata de RETIM si ADID in legatura cu aruncarea gunoiului in spatii neautorizate in Timis 

Compania de salubritate recomanda depozitarea corecta si separata a diferitelor categorii de deseuri.

Deseurile menajere ce nu pot fi recilcate trebuie aruncate doar in pubela neagra.

Pubela galbena este rezervata resturilor de hartie, carton, plastic sau doze. Aceste recipiente trebuie sa fie curatate pliate sau strivite inainte de a fi aruncate in pubela sau depozitate in sacul galben. Ambalajele voluminoase din hartei sau carton pot fi lasate pliate, langa pubela, si vor fi preluate.

In clopotele verzi trebuie depuse ambalajele de sticla. Si acestea trebuie clatite in prealabil.

Deseurile voluminoase si periculoase se colecteaza in cadrul campaniilor organizate de RETIM si ADID Timis trimestrial si anuntate în prealabil. Nu le abandonati pe spatiile publice sau langa pubele!

Acestea trebuie pastrate in gospodarii pana la momentul sosirii in fiecare localitate din zona 0 sau zona 1 rural a containerului dedicat colectarii lor. Pentru a afla unde pot sa depuna deseurile din constructii sau alte deseuri care nu se colecteaza de catre RETIM, cetatenii sunt rugati sa contacteze primaria de care apartin.

Timisorenii sunt de asemenea sfatuiti sa se implice si in actiuni de ecologizare, iar in cazul iesirilor in natura este recomandat ca la plecare sa preia deseurile si sa le arunce in pubele.

Va reamintim, abandonul si eliminarea deseurilor in afara spatiilor autorizate in acest scop este interzisa si constituie o contraventie si se sanctioneaza cu amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele fizice si de la 50.000 lei la 70.000 lei, pentru persoanele juridice.

Pentru mai multe detalii despre colectarea corecta a deseurilor puteti consulta site-ul retim.ro sau pagina de Facebook.

Ziua Mondiala a Curatenie a fost stabilita in 23 septembrie inca din 1993, de Organizatia Natiunilor Unite, in parteneriat cu organizatia Clean up the World.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...