Noutati :

Sfatul lui Marian Iancu pentru ACS Poli: Un proiect zonal si minim 2 ani pentru revenirea in Liga I

25 iunie, 2014 - 12:25 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
1
Fostul finantator de la Timisoara vrea sa vada ca la ACS Poli se pun bazale unui proiect viabil, pentru a mai permite si pe viitor actualului club banatean sa foloseasca numele si culorile Politehnicii.
 ACS Poli a primit in fiecare an, atat in Liga a II-a, cat si anul trecut, in Liga I, dinspre societatea lui Marian Iancu dreptul de a folosi numele de „Poli ” si culorile alb-negru asociate cu acesta. Pentru sezonul viitor, cel putin deocamdata, acordul din partea Politehnicii SA nu a fost obtinut, iar Iancu nu s-a aratat convins ca proiectul fotbalistic de la Timisoara este atat de promitar, incat sa merite sa mearga in continuare sub numele de „Poli’.
„Nu stiu care va fi pozitia administratorului judiciar si a masei credale in privinta acestui lucru, pozitia mea, ca administrator statutar este ca, daca nu se va dovedi a fi un proiect viabil, si incep sa am temeri in aceasta privinta, sa revenim cu echipa noastra de la anul treptat-treptat. Din ce cunosc eu, ar trebui sa revenim direct in Liga a II-a si apoi, in functe de planul reorganizare, se poate reface societatea sa devina la fel de puternica cum a fost, cu mine sau nu, eu pot fi si doar un actionar minoritar cu BKP, dar cineva trebuie sa duca mai departe proiectul pentru care s-a zbatut atat de mult juridic si sportiv„, a spus Iancu.
Marian Iancu considera ca in momentul de fata, cea mai buna varianta la ACS Poli ar fi sa nu se grabeasca cu orice pret revenirea in Liga I, ci sa se puna bazele unui proiect zonal de viitor. „Cred ca in momentul acesta este un proiect subfinantat pentru ceea ce se doreste a fi Politehnica, pentru ca asta este limita pe care si-o permite puterea locala. Daca as fi in locul celor care sustin aceasta echipa, ma refer la puterea locala, as impune un proiect zonal, care sa aiba un termen de nu mai putin de 2 ani pentru revenirea in Liga I si as veni cu un slogan prin care Banatul revine in Liga I prin propriile forte. Valoarea va creste in perioada urmatoare primul esalon prin condensarea numarului de echipe si de aceea cred ca un termen de minim 2 ani, cu 10-15 jucatori promovati dintre jucatorii de perspectiva ai Banatului ar fi cel mai potrivit. Asa, orice considerent al unei eventuale retrogradari peste trei ani, daca echipa nu va face fata valorii pe care o estimam in Liga I, nici nu i-ar influenta politic pe cei care investesc, ma refer la puterea locala. Doar o revenire in Liga I prin forte propri ar fi de bun augur si i-ar stimula sa investeasca apoi pentru un aport mult mai mare la bugetul echipei, in sensul de a face fata Ligii I. Insa, am spuns ca am temeri pentru ca nu cred ca toate acestea vor fi asumate si de cei de pe plan local”, a spus Iancu.
Fostul finantator de la Poli spune ca Ioan Timofte si Dan Alexa ar fi oamenii potriviti pentru a demara acest proiect la ACS Poli. „Eu cred ca nici un conducator, cu cata experienta ar avea, nu ar putea face fata in Liga I cu ceea ce pot sa dea acum cei care sustin activitatea lui ACS Poli. Eu cred ca, la nivelul Ligii a II-a, valoarea omului Timofte si a fostului jucator, actual antrenor, Dan Alexa, fara sustinerea unui buget foarte mare si raportat la fotbalul banatean, va fi un proiect de succes , dar impactul cu Liga I va fi unul care va obliga sa se vina cu surse atrase din partea celor care finanteza acum sau a altora, sau cu o alta forma de organizare care sa poata sa creeze premisele unui buget mult mai mare, raportat la cel care a fost cheltuit pana acum si care s-a vazut ca s-a soldat cu retrogradare”, a conchis Iancu.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cred ca acest mare sfatuitor sa-si mentina ideile pentru el,deoa-
    rece prin conducerea anterioara a lui POLI ne-a cam traso(a se
    Comunica constatarile dlui profesor Stoia Traian actualmente
    vice primar al Timisoarei)
    Lati-l sa conduca Dul.Prof.Timofte in colaborare cuDul.Prof.Ale-xa si ajutorul Judetului si al Municipiului.