Noutati :

Sesiune de informare privind protectia consumatorilor si siguranta alimentelor, organizata de CCIA Timis

30 aprilie, 2022 - 12:23 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, sub egida Institutiei Prefectului Judetul Timis, in colaborare cu Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor si Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, organizeaza in data de 5 mai 2022, ora 10.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT – Sala Banat, un seminar de informare cu privire la noutati legislative si reglementari in vigoare cu impact asupra activitatii agentilor economici, cu precadere a celor din industria HoReCa.

Tematica abordata vizeaza:
Proceduri. Contraventii. Sanctiuni. – in domeniul protectiei consumatorilor

Legislatia care reglementeaza controalele oficiale in domeniul sigurantei alimentelor:

– Regulamentul (UE) 625/2017 al Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene, privind controalele oficiale şi alte activitati oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislatiei privind alimentele şi furajele, a normelor privind sanatatea şi bunastarea animalelor, sanatatea plantelor şi produsele de protectie a plantelor;
– Regulamentul (CE) nr. 627/2019 de stabilire a unor modalitati practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animala destinate consumului uman in conformitate cu Regulamentul (UE) 625/2017 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2074/2005 al Comisiei in ceea ce priveşte controalele oficiale;
– Regulamentul (CE) nr. 178/2002 – Legea alimentului, cu modificarile şi completarile ulterioare.

Tematicile vor fi sustinute de: Mihai-Alin GUBANDRU, Comisar sef Adjunct si Niculina MIRCEA, Comisar Superior din cadrul CJPC Timis; Dr.Flavius NICOARA, Director Executiv si Dr.Corina PADURARIU, Consilier SCAIEI (autorizari, activitati import-export) din cadrul DSVSA Timis.

Seminarul se desfasoara intr-o maniera interactiva, sub forma unei sesiuni de intrebari si raspunsuri.

Participarea este gratuita pentru membrii CCIAT.
Taxa de participare pentru firmele ne-membre este de 150 lei + TVA.

Inscrierea de participare la: https://cciat.ro/formular/.

***

Informatii suplimentare si confirmari de participare la tel. 0722 503138, e-mail: [email protected], Rodica Olinic – consilier Relatii Publice CCIAT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...