Sesiune de informare privind legislatia in domeniul securitatii la incendiu, organizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis

TIMISOARA. S-a dat startul programului de informare a agentilor economici din Timis organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Este primul seminar pe care il organizam impreuna cu o institutie deconcentrata sub egida Institutiei Prefectului Timis, care face parte dintr-un grup de evenimente. Asteptam cu interes toate institutiile deconcentrate si va spun asta pentru ca la fiecare cu care am vorbit exista noutati legislative, absolut la fiecare. Eu cred ca pentru mediul de afaceri aduce plus valoare. Sunt modificari majore, care aduc sanctiuni daca nu sunt stiute de la inceput. Interesul nostru este sa prevenim, sa punem fata in fata reprezentantii institutiilor deceoncentrate si mediul de afaceri, lucru care se intampla, care anul trecut ne-a adus peste 800 de firme in sala. Si anul acesta eu sunt atat de increzatoarte ca o sa avem peste 1000 de firme pentru ca exista un interes foarte mare la fiecare institutie„, a precizat Florica Chirita, presedintele CCIAT.

Astfel, un prim seminar a fost organizat pentru ca reprezentantii firmelor din judet sa fie pusi la curent cu privire la instruirea angajatorilor privind modificarea Ordinului pentru aprobarea normelor metodologice intrat in vigoare la data de 27.12.2022.

In cadrul evenimentului numit „AVIZAREA SI AUTORIZAREA DE SECURITATE LA INCENDIU SI PROTECTIA CIVILA A CONSTRUCTIILOR”, agentii economici au putut afla de la specialistii in domeniu care sunt cele mai recente reglementari privind normele specifice prinvind avizare si autorizarea de securitate si protectie civila.

In primul rand venim in sprijinul cetatenilor si a operatorilor economici in ceea ce inseamna obtinerea avizului, avizului de securitate la incendiu si protectie civila. Aceste informatii sunt benefice si avand in vedere contextul modificarilor legislative venim in sprijinul lor cu mai multe precizari. Suntem in continuare deschisi pentru a obtine si a oferi servicii de cea mai buna calitate si de a gasi solutii la eventualele probleme. Fapt pentru care in aceasta sesiune, pe langa prezentarea principalelor modificari legislative avem si o sesiune de intrebari si raspunsuri….A aparut o modificare legislativa in ceea ce inseamna obtinerea avizului de securitate la incendiu, in principal prin simplificarea unor acte ce stau la baza emiterii„, a spus Lucian Mihoc, inspectorul sef al ISU Banat.

Evenimentul s-a desfasurat sub egida Institutiei Prefectului.

Trebuie spus ca judetul Timis are cele mai multe solicitari din tara dupa Bucuresti pe tot ce inseamna autorizari la ISU pe incendii, preventie. Suntem undeva la peste 2000 de solicitari si lucrari anuale, ceea ce ne situeaza si inaintea Clujului si a altor judete din tara. Aceasta simplificare evident este de salutat, dar ea vine tot in aria activitatii firmelor care se ocupa de aceste proceduri. Din pacate nu cred ca vom ajunge vreodata ca simplul cetatean sa poata singur sa isi completeze anumite documente si sa le depuna, pentru ca asa cum spun si colegii mei de la ISU, in cazul unui accident cineva trebuie sa raspunda, cineva tehnic care este angajat pentru a face aceste lucrari. Dar este o simplificare, probabil ca lucrul asta se va resimti si in cuantumul cerut clientilor, indiferent ca este vorba despre persoane juridice sau persoane fizice, si lucrul asta este bun si am vrea sa il inregistram la toate serviciile deconcentrate si autoritatile din teritoriu ale ministerului„, a spus Ovidiu Draganescu, subprefectul judetului Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...