Noutati :

Servicii gratuite de Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale, la CCIA Timis. Cine beneficiaza de ele?

26 aprilie, 2017 - 01:01 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Centrul Regional de Promovare a Proprietatii Industriale Timis, gazduit de Camera de Comert, Industrie si Agricultura, ofera servicii gratuite, miercuri. Asta pentru a marca Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale, sarbatorita in 26 aprilie.

Cu aceasta ocazie, directorul general al Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale(OMPI), a transmis un mesaj despre „Inovarea- pentru o viata mai buna”.

„In ultima vreme se vorbeste enorm despre inovare si, pe buna dreptate. Inovarea este o componenta centrala a bunastarii noastre economice si sociale.

Inovarea – si implicit progresul tehnologic pe care aceasta il reprezinta – are o contributie semnificativa la cresterea economica si creeaza oportunitati pentru noi si tot mai bune locuri de munca.

Campania dedicata Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale de anul acesta celebreaza inovarea si modul in care ea ne imbunatateste viata. Totodata ii sarbatorim pe toti cei care isi asuma riscul de a aduce schimbarea in bine prin inovare.

Rareori avem timp sa reflectam asupra multiplelor modalitati in care inovarea duce la cresterea calitatii vietii. Este insa suficient sa facem doar o comparatie intre felul in care traim astazi si felul in care se traia acum 100 de ani. In ultimul secol am asistat la o extraordinara transformare a calitatii vietii sub aspect material, gratie aparitiei a nenumarate tehnologii si produse noi si perfectionate. Iar noile si extraordinarele domenii tehnologice: nanotehnologiile, robotica, sistemele de editare genomica CRISPR si toate cele care vor urma, fac ca perspectiva progreselor viitoare sa fie extrem de promitatoare.

V-ati putea intreba ce legatura are proprietatea intelectuala cu toate acestea?

Proprietatea intelectuala este o componenta esentiala a succesului sistemului de inovare. Ea asigura recompensarea celor care isi asuma riscul de a introduce in economie „noul”, in termeni de produse si servicii. Ea asigura cadrul in care se desfasoara lungul si complicatul drum de la idee la produsul sau serviciul disponibil la scara comerciala.

Campania din acest an reprezinta pentru noi toti o ocazie de a reflecta asupra a ce inseamna sa inventezi si asupra provocarilor aferente acestui proces. In plus, ea se doreste si un imbold pentru a gandi cum putem pune inovarea in slujba intregii societati.

Va doresc tuturor o Zi Mondiala a Proprietatii Intelectuale fericita, fructuoasa si inovatoare”, a transmis Francis Gurry, directorul general al OMPI.

Centrul Regional de Promovare a Protectiei Proprietatii Industriale Timis functionează la sediul CCIAT din Piatata Victoriei nr 3, cam. 10. Programul de lucru este de luni pana vineri, intre orele 8 si 16.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...