Opinia Timisoarei

Sensurile giratorii care vor rezolva problemele de trafic si accesurile in zonele comerciale si de locuinte din comuna Giroc de langa Timisoara

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a inceput lucrarile de reconfigurare a traficului rutier din Giroc, iar o parte dintre locuitorii comunei s-au aratat nemultumiti ca nu mai pot traversa drumul judetean in zona intersectiei de langa calea ferata, loc din care porneste noua minicentura care duce in Calea Sagului.
Au fost montati stalpisori intre benzile de circulatie, in aceasta zona, iar acum cei care locuiesc pe partea stanga, in zona Garii, nu mai au variante de a vira spre stanga, inspre centrul comunei. Singura varianta este sa vireze dreapta si sa mearga pana la sensul giratoriu de langa benzinaria de la intrarea in localitate.

CITESTE SI: Drum drept pentru soferi din Giroc pana in Calea Sagului, la Timisoara. Mini centura, aproape de inaugurare. Video

CITESTE SI: S-a stabilit unde vor fi amenajate cele 4 noi sensuri giratorii intre Timisoara si Giroc 

Primaria Giroc da asigurari ca toate aceste probleme vor fi rezolvate in scurt timp, odata ce se va finaliza intersectia Calea Timisoarei – DJ 595 cu mini centura, respectiv amenajarea sensurilor giratorii provizorii de catre CJ Timis.

„📌Intersectia cu mini centura este aprobata provizoriu prin avizul cu nr.468423/28.11.2022, emis de IPJ Timis Serviciul Rutier, aprobat printr-o comisie de specialitate care s-a deplasat la fata locului.
📌Intersectia propusa initial ca solutie definitiva din cadrul proiectului cu finantare europeana a fost un sens giratoriu care nu poate fi executat in prezent din motive de siguranta propuse de aceeasi comisie de circulatie in sensul montarii unor bariere tip BAT pe care CFR le va monta in cursul anului viitor, moment in care se va executa si sensul giratoriu.
📌Exista o fluenta a traficului din toate directiile fara a fi afectata activitatea niciunui centru comercial sau a locuitorilor, cu mentiunea ca autoritatea locala prin comisia de circulatie nu a intervenit asupra solutiilor existente in sensul de mers din Giroc spre Timisoara .
📌Solutia aceasta face parte dintr-un proiect de sistematizare a circulatiei de ansamblu, interesectia fiind completata de cele 4 sensuri giratorii provizorii pe Calea Timisoarei (str. Jupiter, str. Neptun, bvd. Soarelui si bvd. Aviatiei) avizate prin avizul nr.464834/14.10.2022 al comisiei I.P.J Serviciul Rutier care vor fi executate in cel mai scurt timp de catre Consiliul Judetean Timis si care vor permite fluidizarea traficului, dar in primul rând vor spori siguranta rutiera.

Lucram in permanenta cu specialisti in domeniu, comunicam permanent cu Serviciul Rutier pentru ca aceste solutii sa fie cele mai functionale si in acelasi timp cele mai sigure!!!”, transmit reprezentantii Primariei Giroc.

Centura de legatura intre Giroc si Timisoara, care ocoleste localitatile Giroc si Chisoda si asigura o conexiune rapida spre Calea Sagului pe langa CET Sud va fi extrem de utila pentru soferi.

Varianta de ocolire are aproximativ 4 km si a fost realizata cu bani prin PNDL, Programul National de Dezvoltare Locala, in total aproape 2 milioane de euro.

Despre aceasta sosea de centura se vorbeste inca de acum aproape 5 ani. In 2019 a fost depus proiectul pentru fintantare, iar in iunie 2021 s-a incheiat contractul pentru amenajarea variantei de ocolire.

Exit mobile version