Noutati :

Sensuri giratorii noi la Timisoara. In ce zona se va circula mai bine?

7 septembrie, 2015 - 01:12 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Se lucreaza de zor in Calea Buziasului, unde soferii vor circula mai bine de indata ce vor fi deschise cele doua noi sensuri giratorii din zona, promit autoritatile locale.

In cadrul unui proiect pentru amenajarea unui drum de legatura intre Calea Buziasului si strada Siemens si amenajarea a 300 de locuri de parcare se lucreaza si la realizarea a doua noi sensuri giratorii: unul pe drumul ce leaga Timisoara de Mosnita si altul pe strada Siemens. In zona va fi amenajata si o parcare pentru biciclete.

„Este o lucrare complexa, in cadrul careia se va amenaja un nou sens giratoriu cu 4 intrari in sens si 4 iesiri in sens. Se va realiza un drum de legatura pe tronsonul respectiv, cu lungimea de circa 300 de metri, cu o latime a partii carosabile de 7 metri, 3,5 metri pe banda. Se vor amenaja trotuare cu latimea de 2,5 metri, iar sensul giratoriu va avea circumferinta de 6,5 metri”, explica, inainte de inceperea lucrarilor, primarul Nicolae Robu.

Parcarea va avea 300 de locuri de parcare, iar rastelul de biciclete va avea 68 de locuri. In zona se face si o pista de biciclete, lata de 2,5 metri, cu doua sensuri, intre carosabil si trotuar.

Peste 1 milion de euro investeste Primaria Timisoara pentru lucrari. Santierul ar trebui inchis la inceputul lunii octombrie.

CITESTE SI: Atentie, Timisoara intra din nou in Zodia Santierelor! Unde se amenajeaza un drum nou, un sens giratoriu si o parcare si pe ce strazi importante se redeschid lucrari?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 1. Sensurile giratorii se justifica numai in anumite situatii. Altfel – de exemplu intersectiile „cruce” – trebuie semaforizate corect (mai ieftin si asigura fluenta mai mare).
    2. Nu am inteles „sensul giratoriu va avea circumferinta de 6,5 metri”

    • Completare: este adevarata afirmatia circumferinta = 2*PI*R, adica o raza de cca R=1.1 m.? (DEX: CIRCUMFERÍNȚĂ cercului = lungimea cercului)