Senatul a adoptat majorarea salariilor bugetarilor. In doua etape!

Recuperarea reducerilor salariale ale bugetarilor in doua etape, de la 1 iunie 2012 si de la 1 decembrie 2012, a fost adoptata luni in plenul Senatului cu 84 de voturi “pentru” si doua “abtineri”.

Cuantumul brut al salariilor de baza din sectorul bugetar se majoreaza cu 8% din 1 iunie 2012 fata de nivelul acordat pentru luna mai 2012 si cu 7,4% din 1 decembrie 2012 fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012, prevede proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 19/2012 privind aprobarea unor masuri pentru recuperarea reducerilor salariale.

La fel vor creste sporurile, indemnizațiile si compensațiile pentru personalul platit din fondurile publice, pentru personalul didactic si auxiliar din invațamant, pentru personalul din cadrul autoritaților si instituțiilor publice finanțate din venituri propriii si aflate in subordinea Guvernului, precum si contribuția lunara de care beneficiaza personalul neclerical angajat in unitațile care aparțin cultelor religioase.

“In anul 2012 se pot acorda premii sportivilor si colectivelor tehnice care au obținut performanțe deosebite la acțiunile sportive internaționale, elevilor care au obținut distincții la olimpiade si concursuri internaționale precum si profesorilor care i-au pregatit pe acestia”, se mai arata in legea adoptata.

Senatul este prima camera sesizata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.