Senatorul USR de Timis Nicu Falcoi: ‘Alianta USR PLUS este pregatita sa isi asume responsabilitatea guvernarii’ (P)

 • Domnule senator Nicu Fălcoi, la alegerile parlamentare din 6 decembrie candidați pentru un mandat la Camera Deputaților. Cu ce intenții și proiecte porniți la drum?
 • Candidez cu gândul la proiectele începute în actualul mandat și pe care vreau să le duc la bun sfârșit. Și am și proiecte noi, pe care le-am documentat deja și pe care vreau să le demarez.
 • Este Alianța USR PLUS pregătită să și guverneze în următorii 4 ani?
 • Da, fără nicio îndoială. Echipa Alianței USR PLUS e pregătită să își asume responsabilitatea guvernării. Avem un program de guvernare cu 40 de angajamente pe care le-am prezentat public și pentru care cerem votul de încredere al cetățenilor. Ce le propunem noi românilor este un contract clar, ferm, angajant, cu obiective concrete, nu o guvernare bazată pe promisiuni frumoase și desene cu carioca pe hârtie, așa cum vechile partide au făcut în multe alte rânduri.
 • Dacă privim în urmă, ce ați menționa la capitolul reușite ale actualului mandat?
 • În condițiile celor 9% cât USR a avut în Parlament, fiecare proiect de lege pe care am putut să-l împingem, alături de echipă, cât mai departe, către adoptare, a reprezentat o reușită. Legea pe care am inițiat-o, privind facilitarea ridicării de pe domeniul public a mașinilor abandonate, a fost adoptată, promulgată de președintele Iohannis și este în vigoare de aproape 5 luni. Și am la Camera Deputaților, blocate în diverse comisii de actuala majoritate politică, mai multe proiecte, pentru care mă voi lupta să devină realitate cât mai repede: Legea votului electronic la distanță, două proiecte de modificare și completare a Legii privind Statutul funcționarilor publici, o propunere legislativă de modificare a Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, o alta pentru modificarea și completarea Legii privind finanțarea activității partidelor politice și campaniilor electorale și o Lege pentru combaterea ambroziei.
 • Și ce proiecte noi vă asumați pentru viitorul mandat?
 • Am pe lista de priorități câteva proiecte plecate de la constatarea unor neajunsuri concrete: o nouă lege a licitațiilor publice, eficientizarea cadrului legislativ care asigură depolitizarea funcțiilor de conducere din societățile comerciale cu capital majoritar de stat și operaționalizarea Legii Parteneriatului Public-Privat.
 • Ați activat în acest mandat și în cadrul delegației permanente a României la Adunarea Parlamentară NATO. Care este, din acest punct de vedere, bilanțul mandatului dumneavoastră?
 • Activitatea din cadrul AP NATO m-a ajutat să acumulez experiență într-un domeniu foarte important, chiar dacă, din păcate, destul de neglijat la noi: diplomația parlamentară. Am fost ales recent vicepreședinte al Comisiei de Apărare și Securitate din cadrul Adunării Parlamentare NATO și faptul că voi reprezenta România și USR PLUS în această poziție este pentru mine o onoare și o mare responsabilitate. Și sunt și membru al Ukraine-NATO Interparliamentary Council (UNIC – Consiliul Interparlamentar NATO-Ucraina), unde îmi voi desfășura activitatea și în continuare.
 • O ultimă întrebare: care credeți că e lucrul cel mai important pe care USR l-a reușit în acești patru ani de activitate politică?
 • Cred că lucrul cel mai important pe care am reușit să-l facem a fost că am dus în Parlament vocea și dorințele cetățenilor și spiritul inițiativei cetățenești „Fără Penali în Funcții Publice”, care e proiectul nostru de suflet și coloana vertebrală în jurul căreia e posibilă cu adevărat reformarea clasei politice românești. Acum 4 ani, Parlamentul era o instituție complet opacă, în care vechile partide își pasau puterea între ele. Totul era un joc, în care ei mimau neînțelegerile, însă de fapt se înțelegeau între ei de minune și băteau palma pe la spate. Pe aceste cârdășii care au ținut țara captivă 30 de ani am pus noi, echipa USR, reflectoarele, chiar de la început. Ce am spus și ce am făcut a deranjat mult. Și s-a văzut asta și săptămâna trecută, când toți parlamentarii USR am demisionat, ca să nu beneficiem de pensiile speciale. De fapt, s-a văzut și când am încercat să ducem “Fără Penali” la vot final, în Senat, ca să se poată organiza referendumul împreună cu parlamentarele, în 6 decembrie. Noi am dovedit deja că facem exact ce spunem, iar de la obiectivele noastre și de la standardele de reformare pe care le-am setat nu vom face rabat niciodată. Așa că această luptă a noastră începută în Parlament în actualul mandat nu va înceta, o vom continua până când angajamentele noastre vor deveni realitate.

 

COMANDAT DE USR TIMIS, COD MANDATAR FINANCIAR: 11200021, PUBLICAT DE RIPENSIS MEDIA TRUST SRL

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. In urma cu ceva timp am avut un mare necaz si dintre prietenii adevarati,putini la numar,unul s-a facut ca ploua fara ca macar sa intrebe daca poate ajuta cu ceva. Nu aveam nevoie de nimic material dar ma multumeam daca-si manifesta dorinta sa ajute cu ceva,intelegand asa ca este alaturi de mine. Asa si cu aceasta alianta care intr-un moment important pentru tara a preferat sa stea pe tusa si altii sa duca greul ca apoi sa emita pretentii ca ei nu au fost implicati. Ce incredere poti avea in cineva care te lasa balta atunci cand iti este greu?

 2. la inceput a fost FALCA. acum zburda prin parlamentul euro cu buzunarele pline de euro.
  acum ni se ofera FALCOI( o fi de la baicoi?, oare are ambii coi, de la securitate ? )
  sigur, o sa apara FALCESCU, asta da evolutie ! numai securisti si latratori.ne, vor asigura un viitor luminos.

 3. Dl Falcoi a fost pilot militar , acum este pensionar militar , din pozitiile pe care le a ocupat in parlament n a facut nimic pt pensionarii militari , acuma umbla cu gargara si la altii , doar sa l voteze . Vorbe parlamentare !

 4. Partidul din care faceti parte e la fel ca toate celelalte. Va scriu in 2022, la doi ani dupa ce USR a facut praf toata increderea, toate voturile, tot ceea ce conteaza. Ati aratat ca mintiti ca orice alt partid.