Senatorul timisorean Petru Ehegartner: Lasati primarii sa migreze! Pe cati ii asteapta in partidul lui?

TIMISOARA. Liderul judetean al Partidului Liberal Reformator, senatorul Petru Ehegartner, crede ca ordonanta de urgenta pregatita de Guvern pentru a da posibilitatea primarilor sa migreze de la un partid la altul vreme de 45 de zile este necesara.

Egehartner spune ca in anul 2006 a mai fost data o astfel de ordonanta, iar motivul a fost constituirea unor majoritati.

Mai mult, el spune ca este necesara aceasta ordonanta avand in vedere ca USL s-a destramat.

Prim parasirea USL de catre PNL s-a produs o distorsionare grava in majoritati si cred ca aceasta masura era necesara pentru clarificarea alesilor locali. Daca USL ar fi ramas in continuare, nu se impunea luarea acestei decizii, dar prin reconfigurarea spectrului politic cred ca este un act just pentru constituirea majoritatilor locale. Politicienii trebuie sa ii urmeze pe alegatori. Obligatia pe care o avem e doar fata de alegatori”, este de parere senatorul.

Intrebat daca nu era mai simplu de organizat alegeri anticipate pentru reconfigurarea majoritatii, Ehegartner nu a exclus aceasta posibilitate.

S-ar putea sa se impuna si alegeri anticipate, dar cei care au cauzat schimbarile din majoritatile in urma alegerilor, ar trebui sa raspunda”, a mai spus el.

Guvernul Romaniei pregateste o ordonanta de urgenta care va da posibilitatea primarilor ca intr-un anumit interval de timp sa migreze de la un partid la altul, fara sa isi piarda mandatul. Actuala lege a alesilor locali prevede ca primarii sa isi piarda mandatul in cazul in care se inscriu intr-un alt partid decat cel pe listele caruia a fost alesi in functii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Cosmin spune:

  Permiterea migrației politice nu este niciodată o varianta buna/etica.
  Corect ar fi fost sa refacă alegerile locale in circumscripțiile unde sunt reprezentanți locali aleși pe liste USL. Din cauza desființării USL, aceștia ar trebui sa fie automat destituiți și sa fie convocate alegeri locale.

  Sunt curios câți dintre aleșii care „se bat cu cărămida în piept” ca au fost aleși cu 70% vor mai scoate același punctaj.

  Este adevărat ca alegerile anticipate nu sunt varianta cea mai ieftina sau ușoară, dar orice este de preferat decât permiterea migrației politice.

 2. Liana spune:

  este rusinos ceea ce cere d-nul Petre Ehegardner.Primarii nu sunt reprezentantii partidelor,sunt reprezentantii urbei.Politizarea excesiva petrecuta in ultimii doi ani si jumatate duce la crearea partidului unic.Sa nu uitam ca Tariceanu este aliatul de nadejde al PSD-ului , sa nu uitam ca datorita lui tara a ramas un dezastru dupa faimoasa lui guvernare.D-le Ehegardner sa nu uitati ca in Timisoara s-a murit pentru caderea dictaturii.Vreti sa ne intoarcem de unde am plecat?Nu a fost destul sange varsat in decembrie 89?